Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πολλά χωριά στην περιοχή Amadiya (Amediyê) του Ιρακινού Κουρδιστάν στις 16 Ιανουαρίου, ισχυριζόμενοι ότι στόχευαν βάσεις του PKK. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι χτυπήθηκαν σπίτια πολιτών, εκτοπίζοντας χωρικούς που τώρα δεν μπορούν να επιστρέψουν.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Παρά την επίσημη δήλωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι τα χτυπήματα στόχευαν στις βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat (ANF) στοιχεία επί τόπου δείχνουν ότι οι βομβαρδισμένες περιοχές αποτελούνταν από σπίτια που ανήκαν σε κατοίκους του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού, που δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και η ένταση στην περιοχή αυξάνεται.

Καθώς οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του PKK συνεχίζονται πέρα ​​από τα σύνορα στο βόρειο Ιράκ, οι τουρκικές δυνάμεις αναφέρθηκαν ότι στόχευσαν ένα αγρόκτημα και μια κλινική στην περιοχή στις 25-26 Ιανουαρίου. Παράλληλα με τις αεροπορικές επιθέσεις, η Τουρκία φέρεται να έχει αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και πυροβολικού, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια των αμάχων στη σύγκρουση.