Την Κυριακή, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι διεξήγαγαν οκτώ πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις, στοχεύοντας συγκεκριμένα τουρκικές βάσεις σε διάφορες τοποθεσίες στη βόρεια Συρία. Αυτά τα χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα τις απώλειες 17 μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία και δύο Τούρκων στρατιωτών.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δήλωσαν την Κυριακή ότι πραγματοποίησαν πρόσφατα οκτώ στρατιωτικές επιδρομές με στόχο τουρκικές βάσεις σε διάφορες τοποθεσίες στη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 17 μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία και δύο Τούρκων στρατιωτών.

Υπογραμμίζοντας το δικαίωμά του σε μια νόμιμη απάντηση στις εντεινόμενες επιθέσεις της Τουρκίας σε αυτόνομες περιοχές υπό την ηγεσία των Κούρδων στη βόρεια Συρία, οι SDF αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 15 και 17 Ιανουαρίου.

Οι επιθέσεις των κουρδικών δυνάμεων σε τουρκικές βάσεις στη Συρία γίνονται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην ήδη ασταθή περιοχή. Οι κουρδικές περιοχές της Συρίας και του Ιράκ έχουν γίνει εστία εντάσεων καθώς η Τουρκία έχει εντείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις. Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μια σημαντική κλιμάκωση στη στόχευση του τουρκικού στρατού κατά κουρδικών ομάδων στο βόρειο Ιράκ και τη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Οι SDF έχουν τονίσει τη δέσμευσή τους να προστατεύσουν την πατρίδα τους από αυτό που θεωρούν αδικαιολόγητες επιθέσεις.

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (DAANES) κάλεσε πρόσφατα το κοινό και τους θεσμούς της να δράσουν σε αυτοάμυνα ως απάντηση στις τουρκικές στρατιωτικές εισβολές στην περιοχή.