Οι SDF δήλωσαν ότι θα καταδιώξουν επίμονα πυρήνες τρομοκρατών του ISIS για να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού.

Στις 14 Δεκεμβρίου, οι Αντιτρομοκρατικές Μονάδες (YAT) των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) διεξήγαγαν μια ακριβή επιχείρηση ασφαλείας στην πόλη Ράκα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού.

Σύμφωνα με το Κέντρο ΜΜΕ των SDF, η επιχείρηση είχε στόχο έναν από τους τρομοκράτες του ISIS, ονόματι Abdulbasit al-Hajji, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων που στόχευαν τις δυνάμεις μας και τους πολίτες μας.

«Με την υποστήριξη της αεροπορικής επιτήρησης των Δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού, οι δυνάμεις μας εισέβαλαν με επιτυχία στο σπίτι όπου κρυβόταν ο τρομοκράτης και τον συνέλαβαν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν πολλά κινητά και προσωπικά έγγραφα», ανέφερε η SDF.

Η δήλωση προσθέτει: «Οι δυνάμεις μας των SDF, σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού, θα καταδιώξουν επίμονα πυρήνες τρομοκρατών του ISIS για να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας».

2023-12-18T01:23:32+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top