Οι πολιτικοί που αντιδρούν στην απειλή κατά του Κουρδικού Κοινοτικού Κέντρου της Βρέμης ζήτησαν κοινή δράση κατά των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων.

Στις 21 Φεβρουαρίου, φυσίγγια που έφεραν σβάστικα ανακαλύφθηκαν στο γραμματοκιβώτιο του Δημοκρατικού Κουρδικού Κοινοτικού Κέντρου (DKTM) Μπράτι στη Βρέμη. Οι εγκαταστάσεις του συλλόγου στην περιοχή Neustadt της Βρέμης βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από την αστυνομία. 

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο κοινοτικό κέντρο με τη συμμετοχή του συμπροέδρου της Kon-Med Ruken Akça, του συμπροέδρου της Fed-Dem Sebahat Ergin, του συμπροέδρου του DKTM Βρέμης Xezal Yalçın, του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου της πολιτείας Βρέμης Cindi Tuncel, του βουλευτή die Linke Muhlis Kocaağa.

Ergin: Οι Κούρδοι δεν αισθάνονται ασφαλείς

Ο συμπρόεδρος της Fed-Dem Sebahat Ergin υπογράμμισε τις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις και απειλές τα τελευταία χρόνια και είπε: “Είμαστε εκτεθειμένοι στον ρατσισμό και τον φασισμό. Σχεδόν τρία εκατομμύρια Κούρδοι ζουν στη Γερμανία, αλλά δεν έχουμε ένα μέρος όπου να νιώθουμε ασφαλής. Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Ακούστε κι εμάς τους Κούρδους».

Yalçin: Οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μας αγνοούνται

Ο συμπρόεδρος του DKTM της Βρέμης Xezal Yalçın επέκρινε τον γερμανικό Τύπο ότι αγνόησε την απειλή με σφαίρα. Ο Yalçın είπε: “Θα θέλαμε να δούμε Γερμανούς δημοσιογράφους εδώ σήμερα. Ο σύλλογός μας είναι νόμιμος, τα παιδιά μας μαθαίνουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους εδώ. Ωστόσο, βλέπουμε ότι ο γερμανικός Τύπος αγνοεί τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μας”.

Ruken Akça: Οι Κούρδοι είναι λυπημένοι για την επίθεση

Ο συμπρόεδρος του KON-MED Ruken Akça δήλωσε ότι οι Κούρδοι εμπλέκονται στον εργασιακό βίο στη Γερμανία και εξέφρασε ότι η κουρδική κοινότητα είναι λυπημένη για αυτήν την επίθεση. Ο Akça είπε: «Η κουρδική κοινότητα, που ήρθε στη Γερμανία για πολιτικούς ή οικονομικούς λόγους, θέλει να ζήσει ειρηνικά, ισότιμα ​​και αδελφικά στη Γερμανία. Οι Κούρδοι αποτελούν μέρος της πολυπολιτισμικής δομής της Γερμανίας. Σήμερα, ο κουρδικός λαός είναι πολύ λυπημένος που έχει εκτεθεί σε μια τέτοια απειλή».

Tuncel: Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί

Η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της πολιτείας της Βρέμης, Cindi Tuncel, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή απάντηση κατά των ρατσιστικών επιθέσεων και πρόσθεσε: “Δεν έρχονται μόνο Κούρδοι στην ένωση μας, έρχονται άνθρωποι από παντού. Όλοι βγήκαμε στους δρόμους ενάντια στη ρατσιστική επίθεση που έγινε στο Πότσνταμ τον Νοέμβριο.Σταθήκαμε ενάντια στον ρατσισμό».

Kocaağa: Ας μην ξεχνάμε το Παρίσι

Ο βουλευτής της Πολιτείας Die Linke Bremen Muhlis Kocaağa υπενθύμισε σε όλους τις επιθέσεις στο Παρίσι και κάλεσε όλους να είναι σε επαγρύπνηση. Ο Kocaağa είπε: “Το 2013 έγινε επίθεση στον κουρδικό σύλλογο στο Παρίσι. Το 2022 έγινε και πάλι σφαγή κατά Κούρδων στο Παρίσι. Συνέβη στο Hanau το 2019”.

2024-02-29T00:47:11+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top