Οι ομολογίες Πεκέρ αποτελούν ευκαιρία για την πτώση του τουρκικού καθεστώτος

Οι ομολογίες Πεκέρ αποτελούν ευκαιρία για την πτώση του τουρκικού καθεστώτος

Οι ομολογίες Πεκέρ αποτελούν ευκαιρία για την πτώση του τουρκικού καθεστώτος

Οι ομολογίες Πεκέρ αποτελούν ευκαιρία για την πτώση του τουρκικού καθεστώτος

Τριγμούς έχουν προκαλέσει αυτές τις μέρες στην τουρκική κοινή γνώμη, τα βίντεο που αναρτά στο YouTube, ο αρχηγός της τουρκικής μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ.

Με τα τελευταία του βίντεο να ξεπερνούν τις 17 εκ. προβολές, και με συνολικές προβολές να αγγίζουν τα 80 εκατ., η πολιτική καταιγίδα που ξέσπασε από τις ομολογίες του Πεκέρ, δύσκολα θα καταλαγιάσει.

Πέρσι λόγω της πανδημίας στην Τουρκία, όλοι βρίσκονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους και έβλεπαν γκανγκστερικές ταινίες. Κανείς δεν περίμενε ότι έναν χρόνο μετά θα παρακολουθούσαν τις αληθινές μαφιόζικες ομολογίες του Πεκέρ.

Η μαζική απήχηση των αποκαλύψεών του αποτελεί αναμφίβολα μια απόδειξη της δύναμης του διαδικτύου, για όσο καιρό αυτό παραμένει ελεύθερο, καθώς μέσω αυτού, ένας πρώην βασικός «εταίρος» του τουρκικού καθεστώτος, κατάφερε να στείλει το μήνυμά του στο ευρύ κοινό, παρακάμπτοντας τα ελεγχόμενα μέσα. Το ποιόν του γκάνγκστερ Πεκέρ είναι γνωστό, ενώ και ο ίδιος στα βίντεό του παραδέχεται την ενοχή του για τα εγκλήματα στα οποία εμπλέκει το καθεστώς Ερντογάν. Ωστόσο μέσω της ομολογίας του, αποκαλύφθηκε και ο βρώμικος ρόλος των ΜΜΕ. Μέσω των αποκαλύψεων διασύρονται και εξευτελίζονται όλοι οι βαρόνοι των τουρκικών καναλιών και του τύπου, οι οποίοι κουκούλωναν και συγκάλυπταν επί δεκαετίες τα στυγνά εγκλήματα του καθεστώτος.

Με τις ομολογίες του Πεκέρ, επαληθεύτηκαν όλα όσα κατήγγειλαν εδώ και δεκαετίες οι Κούρδοι πολιτικοί (HDP) και οι ακτιβιστές, εντός και εκτός Τουρκίας. Πρόκειται για τις δολοφονίες, τις απαγωγές, τις εξαφανίσεις, το λαθρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών, τον εξοπλισμό τζιχαντιστών και το παρακράτος που έστησαν οι τούρκοι πολιτικοί, στρέφοντάς το ως επί το πλείστον εναντίον του Κουρδικού λαού.

Η αλήθεια είναι πως η σχέση μαφίας, συμμοριτών και τουρκικού κράτους δεν ξεκίνησε τώρα. Πρόκειται για μία ιστορική συνέχεια που ξεκίνησε από τους Οθωμανούς, με πολιτικό πρωτεργάτη τον σφαγέα Κεμάλ, και εκτελεστή τον αρχισυμμορίτη του, Τοπάλ Οσμάν, ο οποίος διέπραξε τη γενοκτονία των Ποντίων.

Το μαφιόζικο τουρκικό κράτος ουδέποτε απομακρύνθηκε από τους συμμορίτες του, οι οποίοι άλλωστε εκτελούν τις διαταγές του, κάνοντας τις βρωμοδουλειές του. Χιλιάδες ανεξιχνίαστες δολοφονίες Κούρδων από το ’90 μέχρι σήμερα διαπράχθηκαν από τους τούρκους γκάγκστερ, κατ’ εντολή του τουρκικού καθεστώτος. Σήμερα, το ίδιο κράτος - συμμορία συνεχίζει την εξολόθρευση Κούρδων πολιτικών και ακτιβιστών στην Τουρκία αλλά και στο εξωτερικό, μέσω των υπηρεσιών του που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες.

Οι δε αποκαλύψεις του Πεκέρ αποτελούν ψήγμα των αποκαλύψεων στις οποίες έχουν προβεί οι Κούρδοι πολιτικοί και ακτιβιστές όλα αυτά τα χρόνια. Συνεπώς κανείς δεν περίμενε τις αποκαλύψεις του Πεκέρ για να μάθει την αλήθεια. Τα γνώριζαν όλοι, και ιδίως η «Δύση» μέσω των κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών. Τώρα με τις αποκαλύψεις και τις ομολογίες τα μαθαίνει επιτέλους και ο κόσμος, και δεν μπορεί πλέον να τα αρνηθεί κανείς.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το εξής ερώτημα, το οποίο καλούνται να απαντήσουν οι «δυτικές» κυβερνήσεις που συμμαχούν και στηρίζουν το καθεστώς του Ερντογάν. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει η «δύση» να συνεργάζεται, να εξοπλίζει και να χρηματοδοτεί αυτούς τους εγκληματίες του τουρκικού κράτους; Πώς είναι δυνατόν να συντηρεί ένα καθεστώς που διεξάγει λαθρεμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών, και διαπράττει δολοφονίες;

Όσες «δυτικές» κυβερνήσεις συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους κρατικούς μαφιόζους της Άγκυρας, λόγω οικονομικών συμφερόντων, είναι πλέον εκτεθειμένες και καταπατούν τις αρχές και τις αξίες τους. Καθίστανται με αυτόν τον τρόπο, συνένοχες. Η σιωπή και η υποστήριξή τους αποτελεί συνενοχή.

Περιμένουμε λοιπόν τις επίσημες κρατικές αντιδράσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ομοίως περιμένουμε την κινητοποίηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των διεθνών φορέων για τη νομική δίωξη του κράτους - συμμορία της Τουρκίας. Ο Πεκέρ μίλησε παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες. Επικαλείται συγκεκριμένες ποσότητες και τόνους ναρκωτικών, μαρίνες και αποθήκες που γίνονταν αποστολές, συγκεκριμένες εταιρίες και λιμάνια. Για τις δολοφονίες αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα στόχων και τους πολιτικούς και παρακρατικούς που του ανέθεταν τα «συμβόλαια θανάτου».

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, θα είχαν ξεκινήσει εισαγγελικές έρευνες, προσαγωγές και εξεταστικές επιτροπές. Στην Τουρκία, στην οποία ο Ερντογάν καθαιρεί βουλευτές, και κρατά απολύτως ελεγχόμενη και υποταγμένη τη δικαιοσύνη, δεν γίνεται το παραμικρό.

Επαφίεται λοιπόν στις «δυτικές» κυβερνήσεις και τους διεθνείς φορείς να εκκινήσουν τις νομικές διαδικασίες εις βάρος του τουρκικού καθεστώτος. Δεν μπορούν να αφήσουν μια ολόκληρη χώρα στο έλεος του τυράννου. Οφείλουν να παρέμβουν.

Πόσο μάλλον, όταν ο Πεκέρ απέδειξε πως το τουρκικό καθεστώς παρείχε εξοπλισμό, υποστήριξη και όπλα σε τζιχαντιστικές οργανώσεις οι οποίες βρίσκονται στις παγκόσμιες λίστες τρομοκρατίας. Η εμπορία όπλων και ο εξοπλισμός των τζιχαντιστών αποτελεί διεθνές έγκλημα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η επιβολή διεθνών κυρώσεων.

Οι αποκαλύψεις του άλλοτε αγαπητού του Ερντογάν, αρχιμαφιόζου Πεκέρ, αποτελούν ένα τεράστιο πλήγμα για το τουρκικό καθεστώς. Προσφέρουν δε εξαιρετικές ευκαιρίες για τις χώρες που τελούν υπό τουρκική απειλή, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, να αντεπιτεθούν, καταγγέλλοντας τα κρατικά εγκλήματα. Ηθελημένα ή άθελά του, ο Πεκέρ ευρισκόμενος στο Ντουμπάι, προσφέρει στρατηγικές δυνατότητες στη διεθνή συμμαχία κατά του Ερντογάν, οι οποίες δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες.

Υπάρχουν σαφέστατα δυνάμεις εντός και εκτός της Τουρκίας, που στρέφονται κατά του καθεστώτος και πρέπει να αντιδράσουν. Ο κλοιός για το καθεστώς του Ερντογάν και του τουρκικού παρακράτους, σφίγγει πλέον επικίνδυνα.