Οι Κούρδοι αντάρτες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εισβολή του τουρκικού στρατού στις Αμυντικές Ζώνες της Medya.

Οι αντάρτες κατέστρεψαν τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό στη Μετίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ραντάρ. Δύο  drones  με εκρηκτικά καταρρίφθηκαν πάνω από το Zap.

Κούρδοι αντάρτες κατέστρεψαν τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή της Μετίνα. Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι μονάδα των YJA Star κατέστρεψε μια κάμερα παρακολούθησης και ένα σύστημα ραντάρ που ήταν μόνιμα εγκατεστημένα στην περιοχή αντίστασης Serê Metîna την Κυριακή. Οι αντάρτες στόχευσαν και στρατιωτική θέση, Επιπλέον ένα όχημα κατασκευής υπέστη σοβαρές ζημιές.

Καταρρίφθηκαν δύο drones

Οι αντάρτες κατέρριψαν δύο drones φορτωμένα με εκρηκτικά πάνω από το Girê FM στο δυτικό μέτωπο της περιοχής Zap την Κυριακή. Το Σάββατο, μια προσπάθεια προέλασης των τουρκικών δυνάμεων στο Girê Amêdî ανακόπηκε από μια επιτυχημένη επέμβαση του HPG .Την Παρασκευή στο Girê Cûdî, το YJA Star εμπόδισε τουρκους στρατιώτες να διεισδύσουν 

Στην ανακοίνωσή του, το HPG σχολίασε επίσης τις τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού και είπε ότι οι  σήραγγες στο Girê FM δέχθηκαν επίθεση δύο φορές με χημικά όπλα και πέντε φορές με απαγορευμένες βόμβες την Παρασκευή και την Κυριακή. Οι σήραγγες των ανταρτών στο Girê Cûdî βομβαρδίστηκαν επίσης δύο φορές . Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε τουλάχιστον είκοσι ακόμη επιθέσεις με μαχητικά αεροσκάφη το Σαββατοκύριακο. Οι στόχοι ηταν σε Xakurke, Metîna, Zap και Gare.

2024-06-26T03:29:00+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top