Οι αντάρτες τίμησαν την 45η επέτειο από την ίδρυση του PKK με στρατιωτική τελετή στις Αμυντικές Περιοχές Medya. Η διοικητής των ανταρτών Gulçin Umut είπε: «Πιστεύουμε σε ένα ελεύθερο, ισότιμο και δημοκρατικό μέλλον».

Παρά τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές, οι αντάρτες τίμησαν την 45η επέτειο από την ίδρυση του PKK με μια υπαίθρια τελετή στις Αμυντικές Περιοχές Medya.

Το PKK γεννήθηκε σε δύσκολες στιγμές

Υπό τις σημαίες των PKK, HPG και YJA Star, μια μεγάλη ομάδα μαχητών και διοικητών συγκεντρώθηκε για μια στρατιωτική τελετή. Η Gulçin Umut, μια από τις διοικητές των Ενώσεων Ελεύθερων Γυναικών (YJA Star), έδωσε μια ομιλία και εξήγησε ότι η στιγμή που το PKK άναψε τη σπίθα του συνέβη σε μια στιγμή που ο τουρκικός φασισμός πίστευε ότι είχε καταστραφεί εντελώς η θέληση για ελευθερία του κουρδικού λαού. .

Αλλά σε αυτό το σημείο, ο Abdullah Öcalan και άλλα έξι άτομα ξεκίνησαν τα βήματα για να σχηματίσουν το κόμμα. Ο Umut τόνισε ότι οι λαοί του κόσμου είναι πλέον ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα κάτω από το παράδειγμα της δημιουργίας μιας ισότιμης, δημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνίας. «Όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν αποδέχονται καμία άλλη ζωή εκτός από μια ελεύθερη ζωή, αυτό είναι σύμφωνο με το παράδειγμα Rêber Apo [Abdullah Öcalan]».

«Πεπεισμένοι για μια ελεύθερη, ισότιμη και δημοκρατική κοινωνία»

Ο διοικητής Gulçin Umut εξήγησε περαιτέρω ότι το PKK, πιστεύοντας σε ένα ελεύθερο μέλλον, μάχεται ενάντια στις επιθέσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους, το οποίο υποστηρίζεται από τις ηγεμονικές δυνάμεις: “Πιστεύουμε σε μια ελεύθερη, ισότιμη και δημοκρατική κοινωνία. Σήμερα υπενθυμίζουμε στον εχθρό αυτού, ο οποίος ισχυρίζεται επανειλημμένα στην προπαγάνδα του ειδικού πολέμου ότι έχει καταστρέψει το PKK και ότι δεν έχει απομείνει ούτε ένα άτομο για να αντισταθεί.Ο αγώνας θα συνεχιστεί σε αυτά τα βουνά, ακόμα κι αν μείνει μόνο ένα άτομο στο Κουρδιστάν και στη Μέση Ανατολή που η καρδιά της χτυπά για την ελευθερία Η αντίσταση ενάντια στο φασισμό θα συνεχίζεται πάντα σε αυτά τα βουνά, δεν θα υποχωρήσει ποτέ».

Στη συνέχεια, οι μαχητές φώναξαν «ζήτω ο Serok Apo», «χωρίς τον Serok ζωή δεν γίνεται»   ,«Γυναίκα, ζωή, ελευθερία» και «Ζήτω το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν», άναψαν φωτιά, τραγούδησαν και χόρεψαν Govend.

2023-11-27T01:45:19+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top