Οι λαοί του Qamişlo  και της Cizire διαδήλωσαν ενάντια στον σφετερισμό της λαϊκής βούλησης από την τουρκική κυβέρνηση στην επαρχία Van στο Βόρειο Κουρδιστάν.

Η Λαϊκή Πρωτοβουλία του Qamişlo οργάνωσε μια πορεία για να εκφράσει την υποστήριξή της στην εξέγερση του λαού του Βαν όπου ο δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος του Κόμματος DEM του αφαίρεσαν τα πολιτικά του δικαιώματα με εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και αντικαταστάθηκε παράνομα από τον υποψήφιο του AKP.

Εκατοντάδες άνθρωποι, στελέχη και εκπρόσωποι φορέων της πόλης συμμετείχαν στην πορεία, φωνάζοντας τα συνθήματα «Biji berxwedan» (Ζήτω η αντίσταση) και «Bijî Serok Apo» (Ζήτω ο Ηγέτης Οτσαλάν).

Η δήμαρχος του  Δήμου του Qamişlo, Emel Şemdin δήλωσε: “Καλωσορίζουμε την εξέγερση του λαού του Bakur (Βόρειο Κουρδιστάν) ενάντια στην καταπίεση του τουρκικού κράτους. Θα τη στηρίξουμε μέχρι τέλους. Καταδικάζουμε τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων ενάντια σε αυτήν την ανομία .”

Οι  δήμοι στο καντόνι της Cizire χαιρέτησαν επίσης την αντίσταση του λαού του Βόρειου Κουρδιστάν.

Οι δήμοι στη Χεσσέκα και τις περιφέρειες Til Temir, Til Berak και Dirbêsiyê δήλωσαν: “Υποστηρίζουμε τα μέλη του Κόμματος DEM που κέρδισαν τις εκλογές και τη βούληση του λαού του Βόρειου Κουρδιστάν που απορρίπτει την πολιτική του AKP.”

2024-04-05T00:32:16+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top