Κάλεσμα για υποστήριξη των πορειών ήρθε από τον Ιταλό πολιτικό Ραμόν Μαντοβάνι, ο οποίος βρισκόταν στο αεροπλάνο Ρωσίας-Ρώμης του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνωμοσίας.

Ο Ιταλός πολιτικός Ραμόν Μαντοβάνι βρισκόταν στο αεροπλάνο  Ρωσίας-Ρώμης του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνωμοσίας το 1998-99.

Ο Mantovani δημοσίευσε ένα βίντεο καλώντας όλους να στηρίξουν τη Μεγάλη Πορεία της Βόρειας Γαλλίας, η οποία θα διαρκέσει 25 ημέρες και διανύει την 7η ημέρα της σήμερα, και το μεγάλο συλλαλητήριο της Κολωνίας που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Ο Mantovani είπε: “Η έκκλησή μου απευθύνεται σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας με δημοκρατικές, επαναστατικές και σοσιαλιστικές αξίες. Ο καθένας πρέπει να παίξει τον ρόλο του όσο καλύτερα μπορεί σε αυτές τις ιστορικές διαδικασίες.”

Ο Mantovani πρόσθεσε: “Στέλνω τους πιο ειλικρινείς χαιρετισμούς μου στις πορείες που πραγματοποιούνται για την καταδίκη της 25ης επετείου από την παράνομη σύλληψη του ηγέτη Öcalan. Πιστεύω ότι ο Abdullah Öcalan δεν είναι μόνο ο ηγέτης του κουρδικού λαού. Τον βλέπω ως ηγέτη όλων των προοδευτικών και οι αριστεροί στον κόσμο. Ταυτόχρονα, η φιλοσοφία του αρχηγού Οτσαλάν με κάποιο τρόπο ζωντανεύει στη Ροζάβα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας».

Ο Mantovani συνέχισε: “Ο δημοκρατικός συνομοσπονδισμός, η κριτική για το σημερινό κράτος και η γυναικεία επανάσταση είναι πολύ σημαντικές. Αυτές είναι προοδευτικές επιλογές και όλοι οι αριστεροί στον κόσμο πρέπει να μάθουν από αυτές. Χαιρετίζω τον Οτσαλάν με όλη μου την καρδιά γιατί είχα την τιμή να τον γνωρίσω και να μείνω μαζί του κατά τη διάρκεια των ιταλικών του ημερών.Το λέω με την καρδιά μου γιατί νιώθω μέρος του κουρδικού λαού.Για μένα όλοι οι Κούρδοι δεν είναι μόνο φίλοι μου στον αγώνα, αλλά και αδέρφια μου.

Καλώ επίσης τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 17ης Φεβρουαρίου  στην Κολωνία. Όλες οι γυναίκες και οι άνδρες που έχουν την επιθυμία του λαού για ελευθερία στην καρδιά τους πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτή την πορεία ή τουλάχιστον να βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί. Αυτή είναι και η έκκλησή μου προς όλα τα δημοκρατικά, προοδευτικά και αριστερά πολιτικά κόμματα».

2024-01-28T20:02:59+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top