Ο εκπρόσωπος της YPJ Ρούκσεν Μιχάμεντ και ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι θα μιλήσουν στο καταλανικό κοινοβούλιο για τη 2η επέτειο από την αναγνώριση της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Η εκπρόσωπος της YPJ Ρούκσεν Μιχάμεντ και ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι θα μιλήσουν στο καταλανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται για τον εορτασμό της 2ης επετείου από την αναγνώριση της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας.

Η εκδήλωση μπορεί να παρακολουθηθεί διαδικτυακά στον ιστότοπο του Καταλανικού Κοινοβουλίου . 

Η πρόταση που παρουσίασε η Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, En Comun Podemos and Cup, ανέφερε: «Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας αναγνωρίζει την ύπαρξη της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας που βασίζεται στη Δημοκρατική Συνομοσπονδία ως πολιτικό θέμα και προτρέπει τους καταλανικούς θεσμούς να να δημιουργήσει θεσμικές σχέσεις με αυτή τη διοίκηση».

Το ψήφισμα ανέφερε επίσης: «[Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας] υπογραμμίζει τη δυνητική αξία του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού ως ειρηνικού, περιεκτικού, δημοκρατικού και συνύπαρξης για τη Μέση Ανατολή που βασίζεται στον δημοτικισμό, τον φεμινισμό και τον κοινωνικό περιβαλλοντισμό.

Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας καλεί τους θεσμούς, την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες να προωθήσουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης για να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της περιοχής μέσω αδελφοσύνης με τους πολίτες της, τόσο για την υλική ανασυγκρότηση όσο και για την υποδοχή –προσωρινή ή μόνιμη– των προσφύγων. ”

Τέλος, η πρόταση «προτρέπει την κυβέρνηση της Generalitat της Καταλονίας να δημιουργήσει έναν πίνακα διαφορετικών διοικήσεων, κοινωνίας των πολιτών και οργανώσεων για την προώθηση ενός τέτοιου δικτύου αλληλεγγύης».

2023-10-18T13:43:43+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top