Ντεμιρτάς για Γκάρε: Εκτίθενται όσοι επιχειρούν να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση

Ντεμιρτάς για Γκάρε: Εκτίθενται όσοι επιχειρούν να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση

Η απελευθέρωση του Ντεμιρτάς προϋπόθεση για οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία Η.Β. - Τουρκίας

Ντεμιρτάς για Γκάρε: Εκτίθενται όσοι επιχειρούν να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση

Ο πρώην συμπρόεδρος του HDP Ντεμιρτάς, καταδίκασε τις κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον του HDP μετά την επιχείρηση στο Γκάρε.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο φυλακισμένος πρώην συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιχείρηση της Τουρκίας στο Γκάρε, μέσω μηνύματος που κοινοποίησαν οι δικηγόροι του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Καταδικάζω έντονα τη δολοφονία των 13 ανθρώπων μας, που κρατούντο από το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν). Μοιράζομαι τον πόνο των οικογενειών ολόψυχα και θέλω να τους μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου», δήλωσε ο Ντεμιρτάς.

«Δεν είναι πειστικό να προσπαθούμε να κατηγορήσουμε το HDP και την αντιπολίτευση για την τραγωδία που προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας επιχείρησης, η οποία επελέγη για χάρη ενός πολιτικού θεατρινισμού, αποκλείοντας και ακυρώνοντας τις διπλωματικές μεθόδους. Η κυβερνητική πολιτική ηγεσία είναι αυτή που πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον λαό», έγραψε.

Σημείωσε επίσης, «Αυτό που έχει σημασία είναι η εδραίωση της ειρήνης, με την αντίθεσή μας στα όπλα, τη βία και τον πόλεμο, όποια και αν είναι η δικαιολογία».

Ο Ντεμιρτάς βρίσκεται φυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016 για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία παρά τις δύο δεσμευτικές αποφάσεις υπέρ της απελευθέρωσής του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 21 Ιανουαρίου ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλούσε την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τον Ντεμιρτάς, οι τουρκικές αρχές εξακολουθούν να αρνούνται να απελευθερώσουν τον Κούρδο ηγέτη.