Αντιμετωπίζοντας τη ζωντανή πραγματικότητα στη ΒΑ, Συρία. Από τη συνύπαρξη και την δημοκρατία, μέσω του μοντέλου της AANES που προέρχεται από το εγχείρημα του δημοκρατικού έθνους του ηγέτη Abdullah Ocalan, στις αυξανόμενες απαιτήσεις για φυσική ελευθερία του, λόγω της βεβαιότητάς του ότι ο λαός μπορεί να διαχειριστεί τον εαυτό του ανεξάρτητα, μακριά από το καθιερωμένο παγκόσμιο σύστημα.

 

Λόγοι για την αυξανόμενη ζήτηση για φυσική ελευθερία του ηγέτη Οτσαλάν

Ειδικά η Βόρεια και η Ανατολική Συρία γίνονται μάρτυρες ποικίλων καθημερινών δραστηριοτήτων που απαιτούν τη σωματική ελευθερία του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και το εύρος διευρύνεται μέρα με τη μέρα, τη στιγμή που το ποσοστό των αιτημάτων στο ίδιο πλαίσιο αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. επιδεικνύεται από την παγκόσμια εκστρατεία «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα», η τελευταία της οποίας ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου πέρυσι.

Κατά τον πρώτο μήνα της, η εκστρατεία «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η πολιτική λύση του κουρδικού ζητήματος» εξαπλώθηκε σε 31 χώρες και 105 πόλεις σε 6 ηπείρους και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες γνωστές προσωπικότητες. Ξεκίνησε στην αρχή από 74 πόλεις σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα.

Πολιτικοί από τη ΒΑ της Συρίας αφηγούνται τους λόγους για την αύξηση των δραστηριοτήτων που απαιτούν τη σωματική ελευθερία του ηγέτη Abdullah Ocalan στη βόρεια και ανατολική Συρία και την αύξηση του ποσοστού των αιτημάτων για την ελευθερία του παγκοσμίως, για διάφορους λόγους, κυρίως για την ορθότητα της ιδέες, οι οποίες έγιναν σαφείς καθώς ζει σήμερα στις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης στη Συρία.

Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης στη Μανμπίτζ και την ύπαιθρό του, Μαχμούντ Τζαμό, δήλωσε σχετικά: «Ακολουθούμε τη σκέψη του ηγέτη Abdullah Ocalan, τη σκέψη του δημοκρατικού έθνους, που είχε αξιοσημείωτο αντίκτυπο στη Μέση Ανατολή. Οι συνιστώσες στη Βόρεια και Ανατολική Συρία έχουν συμπαρασταθεί με τη φιλοσοφία του ηγέτη στη συγκρότηση της AANES. Αυτή είναι η σκέψη που έδωσε σε εμάς τους πολιτικούς το ηθικό κίνητρο να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να συμμετάσχουμε στην εκστρατεία που απαιτούσε τη φυσική του ελευθερία».

Πρόσθεσε, «Ο απόηχος αυτής της εκστρατείας εξαπλώθηκε ευρέως σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η πλειονότητα των λαών του κόσμου ενώθηκε με αλληλεγγύη με τη σκέψη του ηγέτη, η οποία βασίζεται στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των λαών του κόσμου απέναντι στην αυταρχική καθεστώτα και καπιταλιστική νεωτερικότητα».

Σήμερα, ο πολιτικός Mahmoud Jammo βλέπει στη φυσική ελευθερία του ηγέτη Abdullah Ocalan την ελευθερία και τη σωτηρία των λαών από την αδικία.

Από την πλευρά της, η συμπρόεδρος του Κόμματος Νεωτερικότητας και Δημοκρατίας στη Manbij, Bissan Fadil, εξήγησε τη συμμετοχή των γυναικών πολιτικών στην παγκόσμια εκστρατεία, λέγοντας: «Σε αλληλεγγύη με την παγκόσμια εκστρατεία επειδή ο ηγέτης Abdullah Ocalan είναι σύμβολο της δημοκρατίας. και ένας στοχαστής που ζητά την αδελφοσύνη και την ελευθερία των λαών και επειδή αγωνίζεται ενάντια στον καπιταλισμό και την αδικία». Αντιτίθεται στις αποικιακές χώρες, ώστε οι λαοί να αποκτήσουν την ελευθερία τους και να επικρατήσει η δημοκρατία και η συμμετοχική ζωή, όπως έχει γίνει σαφές στην αδελφότητα που σχηματίζεται μεταξύ των συνιστωσών της ΒΑ, της Συρίας».

Ο διαχειριστής του Γραφείου Σχέσεων του Μελλοντικού Κόμματος της Συρίας, Fahd Al-Shalash, απέδωσε την αυξημένη ζήτηση για φυσική ελευθερία του ηγέτη Abdullah Ocalan σε αυτό που πέτυχε οι ιδέες του, που εφαρμόστηκαν στο έδαφος στη βόρεια και ανατολική Συρία, επισημαίνοντας την αυτόνομη διοίκηση που προέρχεται από τον ηγέτη Abdullah Ocalan  Το σχέδιο «Δημοκρατικό Έθνος» του Οτσαλάν.

Είπε σχετικά: «Η επιτυχημένη εμπειρία της Αυτόνομης Διοίκησης είναι αυτή που ώθησε το αίτημα για την ελευθερία του ηγέτη, γιατί ήταν πεπεισμένοι ότι η σκέψη του ηγέτη Abdullah Ocalan είναι ο δρόμος προς την ελευθερία του λαού της ΒΑ της Συρίας και ολόκληρο τον κόσμο.”

Ο Αλ-Σαλάς πρόσθεσε: «Εμείς οι πολιτικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την εκστρατεία και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη σκέψη του ηγέτη επειδή είναι ο λόγος για την επιτυχία της αυτοδιοίκησης και επειδή είναι ο ιδιοκτήτης του σχεδίου του δημοκρατικού έθνους και την αδελφότητα των λαών και επειδή εμπνέει τους ανθρώπους να τους απελευθερώσουν από συστήματα αδικίας και αποικιοκρατίας».

Η παγκόσμια εκστρατεία «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα» συνεχίζεται στις ηπείρους της Ασίας, της Ευρώπης, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και της Ωκεανίας, καθώς δεκάδες ιδρύματα προσχώρησαν σε αυτήν και επεκτάθηκαν σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο..  συμπεριλαμβανομένων: Νιγηρία, Μπαγκλαντές, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Μιανμάρ, Κένυα, Νότια Αφρική, Σουαζιλάνδη, Γερμανία, Βρετανία, Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστραλία, Αυστρία, Αργεντινή, Ισπανία/Βάσκη / Καταλονία, Σλοβενία, Κύπρος, Ελλάδα, Κολομβία, Εκουαδόρ και Ανατολικό Τιμόρ, από χιλιάδες ιδρύματα και προσωπικότητες από όλο το Κουρδιστάν.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept