Το τουρκικό κράτος σκοτώνει τους Κούρδους και ο κόσμος σιωπά!

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) εξέδωσε δήλωση για να καταδικάσει τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η Τουρκία με στόχο αστικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Το KNK έγραψε: «Το τουρκικό κράτος επιτίθεται σε νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια υπηρεσιών, αποθήκες σιτηρών, πετρελαϊκούς σταθμούς, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και όλες τις υποδομές υπηρεσιών στη Ροζαβα με κάθε είδους όπλα, στοχεύοντας αμάχους και ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής.

Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους εισβολής στη Βόρεια και Ανατολική Συρία πρέπει να σταματήσουν και να καταδικαστούν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος με τον εορτασμό των Χριστουγέννων, το τουρκικό κράτος ξεκινά για άλλη μια φορά έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, επιτίθεται στη Βόρεια και Ανατολική Συρία με πολεμικά αεροσκάφη και drones.

Οι στόχοι των επιθέσεων του κατοχικού κράτους είναι από το Κομπάνι μέχρι την Τιρμπεσίπιγιε, σε ολόκληρη τη Ροζάβα και το Κουρδιστάν. Στοχεύουν σε όλες τις υποδομές υπηρεσιών, την οικονομία, τα καύσιμα και την κοινωνία των πολιτών. Πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις και πολλοί τραυματίστηκαν. Σε αυτές τις επιθέσεις στοχοποιούνται ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Καμισλί, ράφτες, εταιρείες οικοδομικών υλικών και εργοστάσια».

Το KNK συνέχισε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σκοπός και στόχος των επιθέσεων του τουρκικού κράτους κατοχής είναι να καταστρέψουν την κοινωνία του Ροζάβα,Κουρδιστάν και να καταστρέψουν την οικοδόμηση της κοινωνίας των πολιτών. Σε όλες τις μορφές τους, αυτές οι επιθέσεις είναι ενάντια σε διεθνής νόμους και συμφωνίες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.Παρόλα αυτά, ο διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατίας, οι θεσμοί και το κράτος σιωπούν απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις του κράτους κατοχής.

Δεν υπάρχει φωνή σε διεθνές επίπεδο και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει καμία θέση. Ο κόσμος υψώνει τη φωνή του ενάντια στην επίθεση στη Γάζα. Δυστυχώς σιωπά απέναντι στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Αυτό που κάνουν τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ, ο Διεθνής Συνασπισμός και οι οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς φωνή και θέση είναι απαράδεκτο με οποιονδήποτε τρόπο. Υπάρχει σιωπή στη θέση της καταδίκης».

Το KNK πρόσθεσε: «Η έκκληση του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) προς τους διεθνείς οργανισμούς και τον λαό του Κουρδιστάν είναι να αντιταχθούν σθεναρά στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και να τερματίσουν τη σιωπή. Είναι απαραίτητο για τον λαό του Κουρδιστάν και στα τέσσερα μέρη να φροντίσει το Κουρδιστάν και να αναπτύξει ιστορική αντίσταση.Το KNK καλεί τον διεθνή συνασπισμό και τον ΟΗΕ να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν τις επιθέσεις του κατοχικού κράτους».

 

2023-12-26T20:08:04+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top