Το Κέντρο Τύπου των SDF είπε ότι οι τουρκικές επιθέσεις κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Το τουρκικό κράτος αύξησε τις επιθέσεις του στη Βόρεια και Ανατολική Συρία τις τελευταίες δύο ημέρες. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος, με στόχο οικισμούς πολιτών, κτίρια υπηρεσιών και υποδομές.

Μιλώντας για τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Ferhad Şami, δήλωσε: “Δεν συνέβη τίποτα με τους μαχητές μας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Εκμεταλλευόμενοι τη σιωπή των διεθνών δυνάμεων, της Ρωσίας και του Διεθνούς Συνασπισμού,  Το εισβάλλον τουρκικό κράτος βομβαρδίζει οικισμούς αμάχων και τα περίχωρά τους. Το κατοχικό τουρκικό κράτος θέλει να προκαλέσει χάος στην περιοχή στοχεύοντας αμάχους. Η Τουρκία προσπαθεί να εξάγει την εσωτερική της κρίση στο εξωτερικό και να δημιουργήσει μια ψεύτικη νίκη τρομοκρατώντας τους αμάχους και στοχεύοντάς τους άμεσα σε προφανή έγκλημα πολέμου μπροστά στη διεθνή κοινότητα».

Ο Şami πρόσθεσε: “Ο Διεθνής Συνασπισμός πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αυτές οι επιθέσεις επηρεάζουν τις κοινές μας επιχειρήσεις κατά του ISIS και τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε σταθερότητα στην περιοχή. Οι SDF θα προστατεύσουν τον λαό της περιοχής από τις επιθέσεις με την ίδια θέληση που  προστατεύει από το ISIS. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί ενάντια στις επιθέσεις. Αυτές οι επιθέσεις είναι εναντίον των συνιστωσών της περιοχής και της Μέσης Ανατολής. Επειδή η κατοχή είναι βάρος για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ο λαός του Κουρδιστάν και της Ευρώπης πρέπει να μιλήσει εναντίον αυτών επιθέσεις, γιατί μόνο η φωνή του λαού μπορεί να τους νικήσει».

2023-12-26T19:57:27+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top