Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τον Ερντογάν

Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τον Ερντογάν

Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τον Ερντογάν

Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τον Ερντογάν

Δημοσίευμα του διευθύνοντα συμβούλου του “Justice for Kurds” Thomas S. Kaplan και του προέδρου Bernard-Henri Lévy στους New York Times.

Ο πλανήτης αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει μία υγειονομική κρίση τεραστίου μεγέθους.

Ωστόσο, με αστείρευτη δέσμευση ο οργανισμός “Justice for Kurds” συνεχίζει να προωθεί την αποστολή του δείχνοντας ευγνωμονσύνη και αλληλλεγγύη στους Κούρδους.

Μέσα σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο έχουν υπάρξει κάποιες χαραμάδες φωτός: για παράδειγμα, μας προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός πως και το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αποφάσισαν να εντάξουν φέτος στις πολιτικές τους πλατφόρμες, άμεσες δηλώσεις υποστήριξης για τους Κούρδους.

Παρ’ όλα αυτά, καθώς σημειώνεται ένα έτος από την τουρκική εισβολή στη Β. Συρία στις 9 Οκτωβρίου 2019, η καθημερινή πραγματικότητα για τους Κούρδους παραμένει σκοτεινή, καθώς καταπιέζονται από ένα στυγνό καθεστώς με ηγεμονικές βλέψεις.

Πουθενά στον κόσμο δεν έχει γίνει πιο σαφής η τραγική ανάγκη για τη βοήθεια ενός λαού, από την Β. Συρία στην οποία η Τουρκία διεξάγει έναν βάρβαρο και εγκληματικό πόλεμο κατά των Κούρδων.

Μία πρόσφατη έρευνα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβρη, αποδεικνύει το βαθμό βαρβαρότητας που έχουν υποστεί οι φίλοι μας και οι οικογένειές τους, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ επί της ουσίας τους εγκατέλειψαν.

Οι χιλιάδες γενναίοι και πιστοί Κούρδοι άνδρες και γυναίκες μαχητές, οι οποίοι μάτωσαν και θυσιάστηκαν στον αγώνα κατά του ISIS, οι έμπιστοι σύντροφοί μας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), προδόθηκαν για χάρη ενός τυράννου, του οποίου οι ηγεμονικές βλέψεις δεν περιορίζονται στον αφανισμό των Κούρδων, αλλά συμπεριλαμβάνουν διεκδικήσεις και επιθέσεις εναντίον όλων των γειτόνων της Τουρκίας, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου Οθωμανικού Χαλιφάτου.

Οι Κούρδοι, για ακόμα μια φορά στην ιστορία τους, χρησιμοποιήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν. Από την Κύπρο μέχρι τη Λιβύη, το Αιγαίο, τη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Βοσνία και έως τα πέρατα των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας, ο Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν με την υποστήριξη του Κατάρ, αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή, εφάμιλλη με αυτήν του Ιράν.

Επειδή δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους επιθυμούν να κλείνουν τα μάτια σε αυτά που συμβαίνουν, εμείς θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε αυτή την απειλή, έως ότου υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη για τους Κούρδους.

«Ο πολιτισμός μας είναι πολιτισμός κατακτήσεων. Οι συνομιλητές μας καλά θα κάνουν να αποφύγουν λάθη τα οποία θα ανοίξουν τον δρόμο για την καταστροφή τους».

«Κάποιες χώρες διαθέτουν πυρηνικά όπλα, και όχι μία και δύο. Αυτές λοιπόν μας λένε ότι εμείς δεν μπορούμε να έχουμε. Αυτό δεν το αποδέχομαι».

Δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να σταθεί στο εμπόδιο στη χώρα μας. Δεν θα διστάσουμε να θυσιάσουμε μάρτυρες σε αυτόν τον αγώνα. Είναι έτοιμοι οι λαοί της Ελλάδας, της Γαλλίας, και μερικών κρατών  της Β. Αφρικής και του Κόλπου διατεθειμένοι να κάνουν τέτοιες θυσίες;».

Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν