Η 25ήμερη πορεία από το Παρίσι στο Στρασβούργο για την ελευθερία του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν έφτασε στις Σαρσέλ, 15 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού, την 17η ημέρα της.

Η 25ήμερη Πορεία Ελευθερίας από το Παρίσι στο Στρασβούργο με 25 άτομα που εκπροσωπούν την 25χρονη αιχμαλωσία του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη βάση της εκστρατείας «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Λύση στο Κουρδικό Ζήτημα» διανύεται για 17η ημέρα.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σήμερα μεταξύ των προαστίων Garges les Gonesses και Sarcelles στην πρωτεύουσα της γαλλίας το Παρίσι, φωνάζοντας συνθήματα που απαιτούν ελευθερία για τον Abdullah Öcalan και δικαιοσύνη για τους Κούρδους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι ακτιβιστές μοίρασαν φυλλάδια για να ενημερώσουν τους ανθρώπους της γειτονιάς και συνομίλησαν μαζί τους ταυτόχρονα.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν από τα μεγάφωνα αποκαλύφθηκε το βασανιστήριο του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην απομόνωση του Ιμραλί.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Δημοκρατικής Κουρδικής Κοινότητας στο Sarcelles.

Οι Πορευτές της Ελευθερίας θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τη Χαλδαϊκή κοινότητα, μια αρχαία κοινότητα που έζησε σε περιοχές όπως το Μποτάν, το Μαρντίν, το Χακάρι και το Τιλ Τεμίρ και εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη λόγω των σφαγών και των πολιτικών διακρίσεων των κρατών κατά των πεποιθήσεων.

Το αυριανό βήμα της μεγάλης πορείας θα πραγματοποιηθεί στην Αμιέν.

2024-02-08T01:34:00+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top