Το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Κολωνία αφαιρέθηκε υπό την πίεση ρατσιστικών οργανώσεων που συνδέονται με το τουρκικό κράτος.

Έχοντας γίνει στόχος συνεχών επιθέσεων για χρόνια, το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Κολωνία της Γερμανίας, τελικά αφαιρέθηκε. Ενώ ένας μικρός αριθμός Αρμενίων ζει στην Κολωνία, η πόλη έχει μετατραπεί σε έδρα της οργάνωσης National Vision που συνδέεται με το τουρκικό κράτος.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Guillaume Perrier έγραψε στον λογαριασμό του X: “Η πόλη της Κολωνίας διαλύει επιτέλους ένα μνημείο για τη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων. Η Κολωνία έχει μια μικρή αρμενική κοινότητα, αλλά πάνω από όλα μια μεγάλη τουρκική κοινότητα”.

Ο δημοσιογράφος Perrier πρόσθεσε: «Αυτό είναι πάνω από όλα αποτέλεσμα της πίεσης της τουρκικής κυβέρνησης και των παραχωρήσεων από τη γερμανική δεξιά (το CDU χρησιμοποίησε, ενθάρρυνε και υποστήριξε τους Γκρίζους Λύκους και του Milli Görüs ενάντια στην επιρροή της αριστεράς.

Η Γαλλίδα γερουσιαστής Valerie Boyer έγραψε στον λογαριασμό της στο X ότι «η Κολωνία έχει υποκλιθεί στους Τούρκους Εθνικούς Οραματιστές που επιβάλλουν την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915». Η Boyer είπε, “Αυτό είναι άμεση συνέπεια της τουρκικής μετανάστευσης στη Γερμανία… Είναι προάγγελος πικρών ημερών στην Ευρώπη”.

Το μνημείο στην Κολωνία που συμβολίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, έχει στηθεί και αποσυναρμολογηθεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια μετά από διαμαρτυρίες Τούρκων εθνικιστών.

Η πόλη είχε αφαιρέσει το άγαλμα, άλλοτε με το σκεπτικό της κατασκευής ποδηλατόδρομου και άλλοτε από φόβο «κοινωνικής αναταραχής».

Μετά από μια πορεία στα τέλη Οκτωβρίου από Τούρκους εθνικιστές, συμπεριλαμβανομένων υποστηρικτών των ρατσιστικών, ακροδεξιών ενώσεων «Ülkü Ocakları» και DITIB, η τελική απόφαση της πόλης ήταν «το μνημείο πρέπει να αφαιρεθεί».

2023-12-26T19:45:47+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top