Η γερμανική κυβέρνηση σιωπά για τη χρήση χημικών όπλων από τον Τουρκικό στρατό

Η γερμανική κυβέρνηση σιωπά για τη χρήση χημικών όπλων από τον Τουρκικό στρατό

Η γερμανική κυβέρνηση σιωπά για τη χρήση χημικών όπλων από τον Τουρκικό στρατό

Η γερμανική κυβέρνηση σιωπά για τη χρήση χημικών όπλων από τον Τουρκικό στρατό

Ενώ συσσωρεύονται οι αναφορές για χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό, η γερμανική κυβέρνηση, ως σύμμαχος του τουρκικού φασισμού, παραμένει σιωπηλή για τα εγκλήματα πολέμου.

Ο τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, τα οποία απαγορεύονται σύμφωνα με το διεθνές πολεμικό δίκαιο, δεκάδες φορές στη στρατιωτική του επίθεση στις ζώνες άμυνας της Medya στο νότιο Κουρδιστάν, η οποία συνεχίζεται από τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πλάνα από το έδαφος.

Εικόνες του τουρκικού στρατού επιβεβαιώνουν την υποψία τέτοιων εγκλημάτων πολέμου. Η Ulla Jelpke, εκπρόσωπος εσωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Αριστερού Κόμματος, DIE LINKE, απηύθυνε γραπτή ερώτηση στη γερμανική κυβέρνηση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απάντησε ότι δεν είχε «αποδείξεις πέρα ​​από τις αναφορές των ΜΜΕ».

Η Jelpke επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση για την εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών όσον αφορά τις αναφορές για εγκλήματα πολέμου:

«Στην περίπτωση φερόμενων επιχειρήσεων δηλητηριώδους αερίου στη Συρία, η γερμανική κυβέρνηση έσπευσε να κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση, δίχως να κατέχει επαληθευμένα ευρήματα. Αλλά όταν ο δικός της νατοϊκός εταίρος είναι ύποπτος για τη χρήση τέτοιων απαγορευμένων πολεμικών ουσιών, κρύβεται πίσω από το ότι δεν έχει «δικές της πληροφορίες πέρα ​​από τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης».

Η Jelpke πρόσθεσε: "Αντί να καλύψει τις επιθέσεις της Τουρκίας στην περιοχή του Κουρδιστάν με τυφλή πίστη στη συμμαχία της, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διερευνήσει αυτές τις κατηγορίες."

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέφερε περαιτέρω στην απάντησή της, ότι η κατάσταση στο βόρειο Ιράκ «υπόκειται τακτικά σε συζητήσεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, όπως επίσης και με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης».

Ωστόσο, η Jelpke κατηγορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πως ψεύδεται: "Οι Κούρδοι αντάρτες, εναντίον των οποίων διεξάγεται επίσημα η τουρκική επίθεση, ανήκουν σίγουρα στα μέρη που εμπλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο. Ωστόσο, εκπρόσωποι της οργάνωσης "Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν" (KCK), μιας συλλογικής οργάνωσης στην οποία ανήκουν το PKK και οι αντάρτες του, κατέστησαν σαφές στο γραφείο μου ότι δεν υπήρξαν πρόσφατες επαφές οποιουδήποτε είδους μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και του KCK ή των ανταρτών. Αντί να διαδίδει ψέματα, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει στην πραγματικότητα να επιδιώξει συνομιλίες με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του PKK.

Μόνο ένας διάλογος με όλες τις τοπικές δυνάμεις μπορεί να συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης στο Κουρδιστάν, η οποία επιδεινώθηκε περαιτέρω από τον βομβαρδισμό του καταυλισμού προσφύγων του ΟΗΕ, Maxmur, στο βόρειο Ιράκ από την τουρκική αεροπορία το Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς όμως, η γερμανική κυβέρνηση σιωπά και για αυτό το έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από τον νατοϊκό της εταίρο.