Η Γερμανία συνεχίζει να υποστηρίζει τον Ερντογάν

Η Γερμανία συνεχίζει να υποστηρίζει τον Ερντογάν

Η Γερμανία συνεχίζει να υποστηρίζει τον Ερντογάν

Η Γερμανία συνεχίζει να υποστηρίζει τον Ερντογάν

Οι προτάσεις για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, που υποβλήθηκαν στη βουλή από δύο εκ των βασικών κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, τους Πράσινους και το Αριστερό Κόμμα, απορρίφθηκαν από την γερμανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ και οι συνεργάτες της στην εξουσία στη Γερμανία συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις πολιτικές πολέμου της Τουρκίας.

Η αντιπροσωπεία ειρήνης που μεταβαίνει στην Ερμπίλ (Hewler) για να πραγματοποιήσει διάλογο σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας, παρεμποδίστηκε από την γερμανική αστυνομία. Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε βουλευτές καθώς και διεθνώς επιφανείς προσωπικότητες.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ επιμένει επίσης στην πώληση όπλων στην Τουρκία.

Οι Πράσινοι και το Αριστερό Κόμμα υπέβαλαν προτάσεις για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λόγω των πολιτικών πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη Λιβύη και τη Συρία. Ωστόσο, οι προτάσεις δεν πέρασαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Η πρόταση που κατέθεσε το Αριστερό Κόμμα, με τίτλο «Κανένα όπλο στην Τουρκία», απορρίφθηκε με τις ψήφους των CDU / CSU, SPD και FDP. Το Αριστερό Κόμμα ψήφισε υπέρ της πρότασης των Πρασίνων, ενώ οι βουλευτές του AfD απείχαν.

Μια δεύτερα πρόταση που κατέθεσαν οι Πράσινοι, με τίτλο «Ακύρωση των αδειών πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία», απορρίφθηκε επίσης από τις ψήφους των CDU / CSU, SPD και FDP. Το Αριστερό Κόμμα ψήφισε υπέρ της πρότασης των Πρασίνων, ενώ οι βουλευτές του AfD απείχαν και πάλι.

Στην πρόταση που υπέβαλε το Αριστερό Κόμμα στο κοινοβούλιο, αναφέρθηκε ότι οι γερμανικές εταιρείες πούλησαν ανταλλακτικά και εξοπλισμό αξίας 128,8 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, μέσω στρατιωτικών αδειών εξαγωγής εγκεκριμένες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, και ως αποτέλεσμα των εν λόγω πωλήσεων, η Τουρκία μπόρεσε να δημιουργήσει έναν ολόκληρο στόλο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).

Η πρόταση εξήγησε ότι υλικά που εστάλησαν με 33 ξεχωριστές πωλήσεις, μεταξύ 2009-2018, χρησιμοποιήθηκαν σε στρατιωτικό εξοπλισμό UAV.

Σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα χρησιμοποίησε στρατιωτικά UAV στον πόλεμο εναντίον των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και της Συρίας, καθώς και στη Λιβύη, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι τουρκικά στρατιωτικά UAV είχαν επίσης αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.