Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Η Γερμανία κάλεσε την Τουρκία να ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπέργκερ, αναφέρθηκε σε «εξαιρετικά ανησυχητικές» αναφορές για θύματα αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στις κουρδικές περιοχές στη βόρεια και ανατολική Συρία, και στο βόρειο Ιράκ. «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Μπέργκερ.

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την Τουρκία να ενεργήσει «αναλογικά» και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σχετικά με τις έντονες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σε κουρδικές περιοχές στη βόρεια και ανατολική Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπέργκερ σε επίσημη κυβερνητική ενημέρωση είπε: «Όπως ισχύει και για όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, καλούμε την Τουρκία να μην κάνει τίποτα που θα επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στη βόρεια Συρία και το Ιράκ».

Ο Μπέργκερ αναφέρθηκε σε «εξαιρετικά ανησυχητικές» αναφορές για θύματα αμάχων σε αεροπορικές επιδρομές των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. «Οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή», είπε.

Οι πολιτικοί των Πρασίνων της Γερμανίας, Γιούργκεν Τρίτιν και Μαξ Λουκς είχαν δηλώσει την Κυριακή ότι οι επιθέσεις της Τουρκίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Συγκεκριμένα ο Λουκς δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Επομένως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους νέους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ. Η αποσταθεροποίηση μιας ολόκληρης περιοχής από έναν εταίρο του ΝΑΤΟ είναι εντελώς απαράδεκτη».

Ο Συμπρόεδρος του Αριστερού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιρντεβάν καταδίκασε επίσης τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και κάλεσε τη Γερμανίδα Υπουργό Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, να ακυρώσει την επίσκεψή της στην Τουρκία που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Διαδηλώσεις κατά των επιθέσεων της Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν σε πολλές διαφορετικές πόλεις της Γερμανίας την Κυριακή, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη βόρεια και ανατολική Συρία και στο βόρειο Ιράκ, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.