Η YRA κάλεσε όλους «να μην παραμείνουν σιωπηλοί» μετά τη νέα τουρκική επίθεση με στόχο δημοσιογράφους.

 

 

Η Ένωση Ελεύθερου Τύπου (YRA) έκανε δήλωση για να καταδικάσει την επίθεση που σκότωσε έναν δημοσιογράφο του Jin TV και τραυμάτισε άλλον έναν στον δρόμο Amude-Qamishlo την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το τουρκικό κράτος εισβολής, το οποίο στοχεύει αδιάκοπα τις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, χρησιμοποιεί το ISIS για να εφαρμόσει τις βρώμικες πολιτικές του προς την περιοχή».

«Το τουρκικό κράτος φοβάται τον ελεύθερο Τύπο»

Τονίζοντας ότι το τουρκικό κράτος φοβάται τον ελεύθερο Τύπο, η δήλωση συνέχισε: «Φοβούμενος την κάμερα και την πένα του ελεύθερου Τύπου, ο οποίος κινείται συνεχώς για να αποκαλύψει τα σχέδια και τις βρώμικες πολιτικές που αναπτύσσει το τουρκικό κράτος εισβολής και άλλους αντιπάλους. της επανάστασης, από την αρχή της επανάστασης, το τουρκικό κράτος εισβολής στοχεύει τους εργαζόμενους στον Τύπο».

Η δήλωση προσθέτει: «Οι φίλοι μας δημοσιογράφοι, Seed Ehemed, Mihemed Reşo, Welat και Îsam Ebdullah, οι οποίοι έχουν τεκμηριώσει στιγμές θηριωδίας κατά αμάχων στη Serêkaniye και το Dêrik, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος εισβολής στο παρελθόν.  και πολλοί δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν».

Η δήλωση αναφέρει: «Το τουρκικό κράτος, που διαπράττει απάνθρωπα εγκλήματα μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις και νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δυστυχώς, όλες οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Συνασπισμού, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Ένωσης Οι δημοσιογράφοι, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, παρακολουθούν σιωπηλά αυτά τα εγκλήματα.

Η YRA, η οποία είναι υπεύθυνη για την καταγραφή εγκλημάτων και δραστηριοτήτων κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Necimedin Feysel Hec Sînan και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον άλλο δημοσιογράφο που τραυματίστηκε στην επίθεση.

Ταυτόχρονα, απαιτούμε από τους θεσμούς και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την προστασία των δημοσιογράφων, να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους και να μην σιωπήσουν απέναντι στη στόχευση δημοσιογράφων και πολιτών στην περιοχή από το τουρκικό κράτος».

2023-08-24T16:37:24+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top