Η διοικητής της YPJ Rohilat Afrin είπε ότι οι πρόσφατες τουρκικές επιθέσεις ανοίγουν την πόρτα σε μια αναζωπύρωση του ISIS.

 

Σε μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο YPJ-Info Η  διοικητής Rohilat Afrin, από τη Γενική Διοίκηση YPJ, είπε ότι «το συνεχιζόμενο κύμα επιθέσεων που ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου» δεν είναι «μια νέα κατάσταση» και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για νέες επιθέσεις που ξεκίνησαν μόλις πρόσφατα. Από την αρχή της επανάστασης της Ροζάβα έχουμε δει τέτοιες επιθέσεις, και γι’ αυτό είναι σημαντικό το σημερινό κύμα να αναγνωριστεί ως η συνέχεια των επιθέσεων που ξεκίνησαν πριν από χρόνια.Θέλω να τονίσω περαιτέρω ότι, από την αρχή, η επανάσταση Εδώ στη Βόρεια και Ανατολική Συρία οργανώθηκε υπό την ηγεσία των γυναικών και της YPJ. Ήταν η YPJ που θα γινόταν η πρωτοποριακή δύναμη ενάντια στο σκοτάδι του ISIS. Για περισσότερα από δέκα χρόνια η YPJ αντιστέκεται σε οργανωτικό, ιδεολογικό και στρατιωτικό επίπεδο, και μέχρι σήμερα βρισκόμαστε στα πόδια μας με ξεκάθαρη στάση.Η επανάσταση μεγαλώνει εδώ και έντεκα χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια οι Μονάδες Προστασίας Γυναικών διαδραμάτισαν πρωτοποριακό ρόλο».

Η Rohilat Afrin πρόσθεσε: “Το πιο σημαντικό ερώτημα σχετικά με αυτές τις τρέχουσες επιθέσεις, είναι το ερώτημα γιατί τώρα; Γιατί τον Οκτώβριο; Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικές στιγμές στην ιστορία μας που συνέβησαν τον Οκτώβριο, όπως το 2014, όταν η πόλη του Κομπάνι δέχτηκε επίθεση από το ISIS και στις 9 Οκτωβρίου 1999, όταν απήχθη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Γι’ αυτό και μόνο ο Οκτώβρης είναι γνωστός ως ο μήνας της διεθνούς συνωμοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και εναντίον ολόκληρου του κουρδικού λαού .

Η απαγωγή και η φυλάκιση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήταν μια σκόπιμη ενέργεια για να εμποδίσει τον κουρδικό λαό να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα, να αναπτύξει τη δική του δύναμη θέλησης για να τους εμποδίσει να ξεσηκωθούν ενάντια σε δικτατορίες και αποικιστές όπως το τουρκικό κράτος. Αυτή η διεθνής συνωμοσία είναι επομένως, στην ουσία της, μια επίθεση εναντίον ενός λαού, κατά του πολιτισμού του και κατά της γλώσσας του. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάθε Οκτώβρη, γίνονται επιθέσεις στα εδαφή μας, στον λαό μας και, φυσικά, κατά των γυναικών. Οι επιθέσεις που γίνονται τώρα στοχεύουν στην εξάλειψη μιας ταυτότητας, ενός πολιτισμού και μιας γλώσσας. Να αποξενώσει τους ανθρώπους από την επανάσταση και τη δική τους πολιτιστική ταυτότητα. Να διώξουν τους ανθρώπους από τα εδάφη των ιθαγενών τους και να βάλουν τον φόβο στο μυαλό τους. Ειδικότερα, η στόχευση υποδομών όπως πετρελαιοπηγές, σταθμοί νερού, και οι αποθήκες σιταριού έχουν σκοπό να βλάψουν σκόπιμα τον άμαχο πληθυσμό. Το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί αυτό το ύπουλο σχέδιο για να δημιουργήσει ελλείψεις τροφίμων και, με αυτόν τον τρόπο, να αναγκάσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους σε ζωτικής σημασίας αστικές υποδομές. Πρώτα να πεινάει ο κόσμος και μετά να τον αφομοιώνει.

Φυσικά, για να συντρίψουν τη δύναμη της θέλησής τους. Ίσως να υπήρξαν παρόμοιες επιθέσεις εδώ τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά αυτό το τρέχον κύμα αεροπορικών επιδρομών στοχεύει να εκτοπίσει πλήρως τους ανθρώπους της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι αυτές οι επιθέσεις εξυπηρετούν τον στόχο του τουρκικού κράτους να επεκτείνει την κατοχή του – στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε μια νέα στρατηγική κατοχής. Είναι μια στρατηγική που επιδιώκει απλώς να εκτοπίσει ολόκληρο τον πληθυσμό από την πατρίδα του. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο σχετικά με τον πόλεμο και τις συγκρούσεις, η νόμιμη αυτοάμυνα είναι εγγυημένο δικαίωμα. Το τουρκικό κράτος έχει κάνει πολλές συμφωνίες με διάφορες εγγυητικές δυνάμεις για να του επιτραπεί να πραγματοποιήσει το γενοκτονικό του σχέδιο κατά του λαού μας. Η στόχευση των υποδομών μας, όπως βλέπουμε τώρα, είναι μέρος ενός σχεδίου για την πλήρη εκμηδένιση της ύπαρξής μας ως λαού».

Ο διοικητής της YPJ συνέχισε: “Είναι σημαντικό να αναλύσουμε τον πραγματικό κίνδυνο που ενέχουν αυτές οι επιθέσεις. Η πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να γνωρίζουν η διεθνής κοινότητα, οι δημοκρατικές δυνάμεις και οι γυναίκες του κόσμου είναι ότι αυτές οι επιθέσεις ανοίγουν για άλλη μια φορά την πόρτα για μια αναζωπύρωση του ISIS. Εδώ και χρόνια υπάρχουν συνεχείς απειλές κατά των περιοχών μας που στοχεύουν να απελευθερώσουν τους κρατούμενους του ISIS που κρατούνται αυτή τη στιγμή σε στρατόπεδα και εγκαταστάσεις κράτησης στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές, υπάρχουσες προσπάθειες απελευθέρωσής τους Γι’ αυτό πρέπει να δούμε τις τρέχουσες επιθέσεις στην ουσία ως μια ευκαιρία για να ενδυναμώσουν το ISIS. Υπάρχουν πολλά κράτη που στάθηκαν πραγματικά ενάντια στο ISIS, αλλά τώρα συνεργάζονται με το τουρκικό κράτος, το οποίο κατέχει τα εδάφη που κατέχει χρησιμοποιώντας μισθοφόρους όπως το Ισλαμικό Κράτος .Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κατανοήσουμε τις τρέχουσες επιθέσεις ως ενέργειες για την ενίσχυση του ISIS, για να φέρουν ξανά το σκοτάδι στην περιοχή και να καταστρέψουν τα επιτεύγματα του λαού και της επανάστασης.

 

Ενα δεύτερο σημαντικό γεγονός που συνέβη αυτόν τον μήνα και το οποίο θέλω να επισημάνω είναι η επέτειος της βίαιης κατοχής της Serekaniye και της Girê Spî στις 9 Οκτωβρίου 2019. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή είναι η ίδια ημερομηνία με τη διεθνή συνωμοσία κατά του Abdullah Öcalan, οπότε δεν μπορούμε να τα αναλύσουμε ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Αντιλαμβανόμαστε την 9η Οκτωβρίου ως την ημέρα της διεθνούς συνωμοσίας εναντίον του λαού μας, και επιπλέον εναντίον όλων των ελευθεριών λαών στον κόσμο που θέλουν μια ζωή ισότητας και αξιοπρέπειας. Η συνωμοσία στράφηκε εναντίον του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αλλά στόχευε τη βούληση ενός λαού και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Στις κατεχόμενες περιοχές Serekaniye, Gîre Spî – και επίσης το Afrin, το οποίο είχε δεχτεί βίαιες επιθέσεις και είχε καταληφθεί το 2018 – τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται σε καθημερινή βάση και η δημογραφία αλλάζει. Στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές Afrin, Gire Spi και Serekaniye, τοποθετήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν μισθοφορικές ομάδες και εξαπέλυσαν επιθέσεις από αυτές τις περιοχές προς τα εδάφη μας και εναντίον του λαού μας. Έτσι, με αυτή την έννοια, μπορούμε να κατανοήσουμε την έννοια αυτής της εποχής του χρόνου ως εποχή εξόντωσης μιας γλώσσας και πολιτισμού, της αναγκαστικής μετακίνησης, των αυστηρών πολιτικών αφομοίωσης, της επιβολής της υπακοής σε ένα καταπιεστικό σύστημα και της φίμωσης του η φωνή της ελευθερίας. Έτσι, για να επιτεθείτε σε μια εποχή του χρόνου με τόσο ιστορικό νόημα, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στέλνουν ένα σαφές μήνυμα: μην αντιστέκεστε, μην έχετε τη δική σας δύναμη θέλησης και μην πιστεύετε ότι θα σας επιτραπεί ποτέ να οργανώσετε την κοινωνία σας σε αυτοδιοίκηση και εξαπέλυσαν επιθέσεις από αυτές τις περιοχές προς τα εδάφη μας και εναντίον του λαού μας. Έτσι, με αυτή την έννοια, μπορούμε να κατανοήσουμε την έννοια αυτής της εποχής του χρόνου ως εποχή εξόντωσης μιας γλώσσας και πολιτισμού, της αναγκαστικής μετακίνησης, των αυστηρών πολιτικών αφομοίωσης, της επιβολής της υπακοής σε ένα καταπιεστικό σύστημα και της φίμωσης του η φωνή της ελευθερίας. 

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι το τουρκικό κράτος φοβάται τις δυνάμεις μας καθώς και τον λαό μας, που και οι δύο έχουν ξεκάθαρη στάση και προθυμία να αντισταθούν στις επιθέσεις. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Ως YPJ διατηρούσαμε πάντα μια ξεκάθαρη στάση απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Για τόσα χρόνια επανάστασης, πολεμήσαμε ως πρωτοποριακή δύναμη και δημιουργήσαμε την οργανωμένη δύναμη που νίκησε το σκοτάδι του ISIS. Ακόμη και πριν από τις 5 Οκτωβρίου οι περιοχές μας είχαν δεχθεί επίθεση, από το Minbic μέχρι περιοχές όπως το Deir-ez Zor και το Til Temir. Αυτά τα γεγονότα δεν ξεχωρίζουν από το σημερινό. Οι επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα στο Deir-ez Zor ματαιώθηκαν από τις δυνάμεις των YPG, YPJ και SDF. Οι επιθέσεις κατά της Minbic και του Τιλ Τεμίρ σταμάτησαν επίσης με τη σαφή σαντίσταση του YPJ.

Προκειμένου να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την ελευθερία των γυναικών και τον πολιτισμό μας, πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία και οι γυναίκες που υπερασπίζονται την ιδέα της γυναικείας απελευθέρωσης θα σταθούν μαζί με την YPJ και τον λαό μας. Καλούμε όλους να είναι η φωνή της δημοκρατίας και να δείξουμε ενότητα ενάντια στις επιθέσεις της Τουρκίας και του ISIS. Ελπίζουμε ότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και όσοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα της ανθρωπότητας θα δείξουν ξεκάθαρη στάση και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στις συνεχιζόμενες βάρβαρες επιθέσεις»

2023-10-08T18:25:48+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top