Η Αυτόνομη Διοίκηση ΒΑ Συρίας ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στη Γενεύη

Η Αυτόνομη Διοίκηση ΒΑ Συρίας ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στη Γενεύη

Η Αυτόνομη Διοίκηση ΒΑ Συρίας ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στη Γενεύη

Η Αυτόνομη Διοίκηση ΒΑ Συρίας ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στη Γενεύη

Η Αυτόνομη Διοίκηση ΒΑ Συρίας ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στη Γενεύη και δήλωσε ότι η Ελβετία είναι μια χώρα-κλειδί, στην οποία συζητείται η εξεύρεση λύσεως για τη σύγκρουση στη Συρία.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) εξέδωσε γραπτή δήλωση, ανακοινώνοντας το άνοιγμα γραφείου αντιπροσωπείας στη Γενεύη, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Η AANES τόνισε τη σημασία του ανοίγματος διπλωματικών αποστολών σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελβετία. Ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, η AANES δήλωσε: «Θα ανοίξουμε ένα γραφείο αντιπροσωπείας της AANES στην Ελβετία, επειδή εδώ έχουν οργανωθεί πολλά συνέδρια σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία. Η εξεύρεση λύσεως για τη σύγκρουση στη Συρία συζητείται έντονα εδώ».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που η απειλή του ISIS/DAESH συνεχίζεται, θα ενισχύσουμε τη διπλωματική μας προσπάθεια μέσω αυτού του γραφείου αντιπροσωπείας στην Ελβετία».

Με το νέο γραφείο στη Γενεύη, η AANES επιδιώκει να δημιουργήσει και να ενισχύσει τους διπλωματικούς δεσμούς της με την Ελβετία και να μεταφέρει τις προτάσεις της AANES σχετικά με τη συριακή σύγκρουση στις ελβετικές αρχές.

Η AANES δήλωσε ότι θα μοιραστεί δεδομένα με διεθνείς οργανισμούς σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία μέσω του νέου γραφείου.

«Το γραφείο αντιπροσωπείας μας θα προωθήσει τη συνδιαλλαγή μεταξύ της AANES και των ελβετικών αρχών. Επιπλέον, θα βοηθήσουμε τους πολίτες της Βορειοανατολικής Συρίας που βρίσκονται στην Ελβετία σχετικά με τις υποθέσεις τους στην χώρα».

Η Αυτόνομη Διοίκηση άνοιξε το πρώτο της γραφείο εκπροσώπησης εκτός της Μέσης Ανατολής, στη Μόσχα, τον Φεβρουάριο του 2016. Ένα αντίστοιχο γραφείο είχε ανοίξει προηγουμένως στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Περιγράφοντας αυτό το γεγονός ως «ιστορικό», όσον αφορά την παγκόσμια αναγνώριση της Αυτόνομης Διοίκησης, ο εκπρόσωπος των εξωτερικών σχέσεων της Ροζάβα, Sinam Mohamad, δήλωσε ότι το γραφείο αντιπροσωπείας στη Μόσχα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των σχέσεών της Αυτόνομης Διοίκησης στο εξωτερικό.

Τον Απρίλιο του 2016, η AANES είχε ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας στη σουηδική πρωτεύουσα της Στοκχόλμης . Τον Μάιο του 2016, η AANES άνοιξε γραφείο αντιπροσωπείας και στο Παρίσι.

Η AANES άνοιξε επίσης ένα γραφείο για επαφές και δημόσιες σχέσεις στη Γερμανία. Το γραφείο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 9 Μαΐου 2016 στο Βερολίνο.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στους πολίτες της Γερμανίας ότι στη Ροζάβα, Κούρδοι, Άραβες και άλλες κοινότητες ζουν μαζί ως αδέρφια», δήλωσε ο Σιπάν Ιμπραήμ, εκπρόσωπος της Αυτόνομης Διοίκησης στο Βερολίνο κατά την τελετή έναρξης της λειτουργίας του γραφείου.

Με έδρα τη Χάγη, το πρώτο γραφείο αντιπροσωπείας της AANES στις χώρες της Μπενελούξ, άνοιξε στις Κάτω Χώρες τον Σεπτέμβριο του 2016.