Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τη σιωπή της για τις συνεχιζόμενες τουρκικές επιθέσεις.

Η Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα κατά της περιοχής και τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Derik, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο του διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Shibli Derik και τον τραυματισμό παιδιών.

Η δήλωση ανέφερε: “Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να εμποδίσει τις προσπάθειες του λαού μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία συνεχίζει να στοχεύει υποδομές καθώς και αμάχους από τις αρχές του μήνα, στερώντας περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους από τις βασικές τους ανάγκες.”

Η δήλωση προσθέτει: “Η Τουρκία συνεχίζει την επιθετικότητά της και συνεχίζει τον πόλεμο κατά των περιοχών μας. Πέρυσι η Τουρκία στόχευσε μαχητές από τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) που πολέμησαν την τρομοκρατία και αγωνίστηκαν εναντίον της, και σήμερα το σκηνικό επαναλαμβάνεται στην πόλη Derik, όπου η Τουρκία στόχευσε έναν ηγέτη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, τον διοικητή Shibli Derik, ο οποίος συνεργάστηκε με τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η επίθεση της Πέμπτης είχε επίσης ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο κοριτσιών και του αδελφού του μάρτυρα Shibli, καθώς και τη στόχευση της Αγροτικής Εταιρείας Al-Namaa».

Η δήλωση συνεχίζει: «Δηλώνουμε ότι αυτή η επιθετικότητα δεν θα μας αποτρέψει από τη συνέχιση του αγώνα μας ενάντια σε όλα τα σχέδια που στοχεύουν τα κέρδη του λαού μας. Καλούμε τις δυνάμεις που είναι παρούσες στη Συρία, ειδικά τον Διεθνή Συνασπισμό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με αυτήν την επίθεση που στοχεύει τη σταθερότητα των περιοχών μας και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ISIS.Καλούμε τους διεθνείς θεσμούς και τους νομικούς θεσμούς να μας βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των θεσμών και των υποδομών που υπέστησαν ζημιές στις επιθέσεις.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες του μάρτυρα Shibli Derik και των συντρόφων του και σε όλους τους μάρτυρες και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

2023-10-29T01:30:14+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top