Ο βουλευτής του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς Γιλμάζ Χουν είπε ότι η οξυμένη απομόνωση που εφαρμόζεται κατά των ασθενών κρατουμένων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 

Ο βουλευτής του Πράσινου Αριστερού Κόμματος Îdir (Iğdır) Yılmaz Hun μίλησε στο ANF για τη σκληρή απομόνωση του Ηγέτη του Κούρδου Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στις φυλακές.

Ο Χουν είπε ότι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττονται στις τουρκικές φυλακές και πρόσθεσε: “Υπάρχουν πολλοί κανονισμοί σχετικά με τους άρρωστους κρατούμενους, ειδικά διεθνείς συνθήκες και νόμοι. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση, εκτός από άδικες και παράνομες συλλήψεις, έχει εφαρμόσει μια πολιτική εξόντωσης κατά των ασθενών κρατουμένων . Οι φίλοι μας ούτε θεραπεύονται σωστά ούτε αποφυλακίζονται παρά το γεγονός ότι πάσχουν από επάρατο νόσημα. Το κόμμα μας θα έχει σχέδιο για τις φυλακές τη νέα θητεία. Εκτός από αυτό, θα εργαστούμε για προτάσεις νόμων, δελτία τύπου και βουλευτικές ερωτήσεις».

Προετοιμασία για πολιτική γενοκτονία

Ο Χουν είπε ότι νέες φυλακές χτίζονται κάθε μέρα και αυτό είναι ένδειξη ότι προετοιμάζεται το έδαφος για επιχειρήσεις γενοκτονίας. “Λαμβάνουμε παράπονα για τις φυλακές με κλειστά κελιά τύπου S, ειδικά στο Iğdır. Σε αυτά τα κελιά ενός ατόμου, υπάρχουν πρακτικές που ισοδυναμούν με βασανιστήρια κρατουμένων. Παρακολουθούμε το θέμα.”

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομάξει τον κόσμο

Ο Χουν υπογράμμισε τις πολιτικές φόβου-καταστροφής-εκφοβισμού που εφαρμόζονται κατά του κουρδικού λαού και είπε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκφοβίσει και να αποτρέψει τα αιτήματα του κουρδικού λαού για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα, με καθημερινές πολιτικές επιχειρήσεις για να φιμώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις , Κάνουμε συναντήσεις με όλα τα θεσμικά μας όργανα για το πώς θα προχωρήσουμε στη νέα θητεία. Θα αξιολογηθούν οι προτάσεις και οι αποφάσεις των ανθρώπων, θα καθοριστούν κοινές συμπεριφορές και μέθοδοι και θα ορίσουμε μια προοπτική που θα λειτουργήσει ανάλογα».

2023-06-20T23:19:16+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top