Τουλάχιστον τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες στο Ζαπ.

 

Η αντίσταση συνεχίζεται αμείωτη στην τουρκική εισβολή στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) το Σάββατο, τουλάχιστον τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις ενέργειες των ανταρτών του HPG και του YJA Star  στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî. στην περιοχή Zap των Αμυντικών Ζωνών Medya το τελευταίο 24ωρο.

Δύο από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς οι αντάρτες στόχευαν τα στρατεύματα κατοχής που είχαν συγκεντρωθεί σε ανοιχτό έδαφος.

Άλλοι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ανταρτών της YJA Star που απέτρεψαν επίσης μια εχθρική προέλαση στο Girê Cûdî την προηγούμενη μέρα χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα.

Επιπλέον, αντάρτες του YJA Star και του HPG βομβάρδισαν χθες και σήμερα συνολικά έξι θέσεις τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή γύρω από τον ορεινό όγκο.

Από την άλλη πλευρά, το HPG δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε διάφορες περιοχές της περιοχής του Ζαπ, ιδιαίτερα το δυτικό μέτωπο Şehîd Delîl, καθώς και στη Metîna και στο Xakurke.

Στο Xakurke, πραγματοποιήθηκαν πολλές αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές Goşînê, Sinînê και Kendekola στις 23 και 25 Αυγούστου.

2023-08-27T16:39:58+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top