Οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν καταφέρουν βαριά πλήγματα στον τουρκικό στρατό κατοχής. Στις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών σκοτώθηκαν 14 Τούρκοι στρατιώτες εισβολής, ενώ καταστράφηκαν 4 θέσεις, 3 κάμερες και 1 σύστημα ραντάρ.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε σε γραπτή δήλωση την Παρασκευή ότι τουλάχιστον δεκατέσσερα μέλη του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν στις τελευταίες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τους αντάρτες στις Ζώνες Άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν. (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με τη δήλωση, έντεκα από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν σε πολυμέτωπη επίθεση στο Girê Cûdî την Πέμπτη. Ο ορεινός όγκος βρίσκεται στο στρατηγικό δυτικό μέτωπο της περιοχής Zap, όπου ο πόλεμος στις Αμυντικές Ζώνες Medya έχει επικεντρωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες της προσέγγισης στο Girê Cûdî, το HPG δήλωσε ότι η πολυμέτωπη επίθεση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τακτικής διείσδυσης-ενέδρας-ελεύθερου σκοπευτή. Εκτός από τα τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, χρησιμοποιήθηκαν επίσης σύγχρονα όπλα και χειροβομβίδες. Οι διάφορες πτέρυγες της επίθεσης είχαν στόχο  αρκετές θέσεις και δύο στρατιωτικά κοντέινερ. Τέσσερις θέσεις, τρεις κάμερες παρακολούθησης και ένα σύστημα ραντάρ καταστράφηκαν και δύο κοντέινερ υπέστησαν ζημιές.

Το HPG χαρακτήρισε τη δράση ως σοβαρή ήττα για τον τουρκικό στρατό και επεσήμανε ότι ο τουρκικός στρατός, ως συνήθως, απέκρυψε την πραγματική έκταση των απωλειών από το κοινό. Ο στρατός έχει αναγνωρίσει μόνο τον θάνατο ενός στρατιώτη, ενώ τα ονόματα των άλλων δέκα στρατιωτών που σκοτώθηκαν τα έχουν αποκρύψει.

Περαιτέρω ενέργειες στο Girê Cudi

Το HPG έδωσε επίσης λεπτομέρειες για περαιτέρω ενέργειες στο Girê Cûdî, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στις 10 Ιανουαρίου. Σε μία από τις ενέργειες, στρατιωτική θέση βομβαρδίστηκε με βαρέα όπλα. Σε άλλη ενέργεια, αντάρτες του YJA Star απέτρεψαν εχθρική προέλαση και απέτρεψαν προσπάθειες Τούρκων στρατιωτών να εγκαταστήσουν νέες θέσεις στην περιοχή γύρω από τον ορεινό όγκο. Επιπλέον, ένας στρατιώτης  σκοτώθηκε σε μια δράση ελεύθερου σκοπευτή.

Metîna 

Οι αντάρτες χτύπησαν επίσης τις δυνάμεις κατοχής στην περιοχή Metîna, στοχεύοντας τις στρατιωτικές κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων με επίκεντρο το Girê Ortê. Στις 9 Ιανουαρίου, οι αντάρτες στόχευσαν δύο φορές τους κατακτητές σε ανοιχτό έδαφος με βαρύ πυροβολικό. Στις 11 Ιανουαρίου, δύο θέσεις βομβαρδίστηκαν και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Περιοχή Khakurke

Στις 11 Ιανουαρίου, οι εισβολείς στο Girê Şehîd Kamûran έγιναν στόχος των ανταρτών αρχικά με βαρέα όπλα στις 16:00 και στη συνέχεια με συντονισμένη δράση στις 16:15. Ο πρώτος βραχίονας στόχευσε δύο θέσεις των εισβολέων και τους χτύπησε και Ο δεύτερος βραχίονας χτύπησε αποτελεσματικά τους εισβολείς. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών που πραγματοποίησαν οι αντάρτες του YJA Star  2 εισβολείς σκοτώθηκαν και υπέστησαν ζημιές 2 θέσεις.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Στις 8 Ιανουαρίου, οι θέσεις μάχης των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Sîντα στην περιοχή Ζαπ βομβαρδίστηκαν με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Στις 9, 10 και 11 Ιανουαρίου, οι περιοχές Dergele, Besili, Serê Metîna στην περιοχή Metîna βομβαρδίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη 6 φορές. Οι περιοχές Girê Bahar, Girê Cûdi στην περιοχή Martyr Delîl δυτικο Zap βομβαρδίστηκαν 4 φορές και η περιοχή Ava Lolanê στην περιοχή Xakurkê βομβαρδίστηκε 6 φορές.

Οι περιοχές Zap, Shahid Delil δυτικο Zap, Metina και Khakurke βομβαρδίστηκαν με πυροβολικό.

Ο κατοχικός τουρκικός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Sîντα στην περιοχή Ζαπ μεταξύ 7 Ιανουαρίου και 10 Ιανουαρίου και προσπάθησε να εισέλθει στις σήραγγες και να τις καταστρέψει με εκσκαφείς.

2024-01-13T15:39:54+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top