Το HPG ανέφερε ότι περιοχές ανταρτών δέχθηκαν ξανά επίθεση με χημικά όπλα, απαγορευμένες βόμβες και πολεμικά αεροσκάφη, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου στο Κουρδιστάν.

Ο τουρκικός στρατός διεξάγει πόλεμο στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) με βάση τη συστηματική χρήση χημικών όπλων, απαγορευμένων βομβών και αεροπορικών επιδρομών. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε μια σειρά τέτοιων επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές των Αμυντικών Ζωνών Medya μεταξύ 1 και 4 Δεκεμβρίου.

Η πλειονότητα των πιο πρόσφατων επιθέσεων σημειώθηκε στο Metîna και στο Zap. Στην περιοχή αντίστασης Girê Çarçel, το HPG ανέφερε πέντε επιθέσεις με φορτωμένα με εκρηκτικά drones, τα οποία κατευθύνθηκαν εναντίον των θέσεων των ανταρτών εκεί. Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής χρησιμοποίησαν χημικα οπλα. Επιπλέον, οι αμυντικές θέσεις στο Girê Çarçel βομβαρδίστηκαν δύο φορές με αντισυμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο ορεινός όγκος Girê Ortê ήταν επίσης στόχος δύο επιθέσεων με χημικά όπλα και απαγορευμένες βόμβες. Οι θέσεις των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê FM δέχθηκαν μια φορά επίθεση με απαγορευμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Δεκαοκτώ άλλες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά στόχευσαν τις θέσεις των ανταρτών στο Girê Cûdî, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό μέτωπο της περιοχής Zap. Η περιοχή Şehîd Diyar στην περιοχή Ζαπ βομβαρδίστηκε μία φορά από drones φορτωμένα με εκρηκτικά.

Από την άλλη πλευρά, το HPG κατέγραψε εννέα αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη στις 1,2 και 3 Δεκεμβρίου, οι οποίες κατευθύνθηκαν κατά των περιοχών Deşta Kafya στο Gare, Xinêra Jor, Ava Lolanê και Goşînê στο Xakurke και Gundê Dergelê στη Metîna. Επιπλέον, ελικόπτερα μάχης βομβάρδισαν διάφορους στόχους στο Zap και στο Xakurke. Ταυτόχρονα, επιθέσεις πυροβολικού και τανκς στόχευαν το δυτικό μέτωπο του Ζαπ, τη Μετίνα και το Xakurke.

Στο μεταξύ, οι αντάρτες συνεχίζουν την αντίστασή τους ενάντια στην τουρκική εισβολή. Σύμφωνα με το HPG, αντάρτες χτύπησαν τα στρατεύματα κατοχής στο Girê Amêdî δύο φορές στις 2 και 3 Δεκεμβρίου. Μία από τις ενέργειες, άφησε κατεστραμμένη θέση των τουρκικών δυνάμεων. Στην άλλη δράση, αντάρτες χτύπησαν με βαριά όπλα τις δυνάμεις κατοχής.

2023-12-08T03:04:40+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top