Το Κέντρο Λαϊκής Άμυνας (HSM), μια ένοπλη πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε ότι μια ομάδα που ονομάζεται «Τάγμα Αθανάτων» πραγματοποίησε τον βομβαρδισμό της Κυριακής κατά του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Η ανακοίνωση του HSM χαρακτήρισε την επίθεση προειδοποίηση ενάντια στην «πολιτική απομόνωσης, τα χημικά όπλα και τις φασιστικές επιθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης».

Το Κέντρο Λαϊκής Άμυνας (HSM), μια ένοπλη πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα γνωστή ως «Τάγμα Αθανάτων» ήταν υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό της Κυριακής με στόχο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε το ANF.

Η επίθεση χαρακτηρίστηκε από το HSM ως μια αυστηρή προειδοποίηση ενάντια στις πολιτικές της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την απομόνωση, την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων και αυτό που χαρακτηρίζουν ως «φασιστικές επιθέσεις».

Στην ανακοίνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, το HSM την περιέγραψε ως «ενέργεια θυσίας» την ημέρα της επαναλειτουργίας του Κοινοβουλίου. Η επίθεση εκτελέστηκε στρατηγικά στο κεντρικό αστυνομικό αρχηγείο της Άγκυρας σε κοντινή απόσταση από το κτίριο του Κοινοβουλίου, με στόχο αυτό που ανέφεραν ως «κέντρο σφαγής και βασανιστηρίων».

 

Το HSM τόνισε ότι, ενώ η επιχείρηση θα μπορούσε να είχε διαφορετική έκβαση εάν άλλαζαν το χρονοδιάγραμμα, ο πρωταρχικός τους στόχος ήταν να μεταδώσουν ένα μήνυμα και να εκδώσουν μια σοβαρή προειδοποίηση.

Το HSM καταδίκασε επίσης την τουρκική κυβέρνηση επειδή φέρεται να αρνείται τις απώλειες που προκλήθηκαν από την επίθεση, κατηγορώντας την ότι έδειξε «μεγάλη ασέβεια προς τον λαό και την κοινή γνώμη». Μετά την επίθεση, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο περιστατικό.

Η ομάδα τόνισε ότι η ενέργειά της ήταν μια πράξη νόμιμης άμυνας με στόχο την καταδίκη αυτών των απάνθρωπων πράξεων, τις πολιτικές απομόνωσης στις εγκαταστάσεις κράτησης, την χρήση χημικών όπλων κατά των  δυνάμεών  μας, την καταστροφή του περιβάλλοντος στα κουρδικά εδάφη και την  καταπίεση του κουρδικού λαού.