Το Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα της ομάδας δράσης στο Girê Şehîd Pîrdogan που συμμετείχε στην επαναστατική επιχείρηση για την εκδίωξη του τουρκικού στρατού από την περιοχή του δυτικού Zap στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Στις 20 Νοεμβρίου, οι αντάρτες εξαπέλυσαν μια μεγάλη επίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού στη δυτική περιοχή Ζαπ στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σε αυτό το πλαίσιο, το HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας) και το YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες) πραγματοποίησαν μια σειρά από ενέργειες στις 20 Νοεμβρίου σε τρεις τοποθεσίες στην περιοχή Girê Amêdîyê στο δυτικό Zap, σκοτώνοντας 49 στρατιώτες. Επιπλέον, καταστράφηκαν 21 στρατιωτικές σκηνές και δώδεκα θέσεις των δυνάμεων εισβολής.

Το Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα της ομάδας δράσης Girê Şehîd Pîrdogan που συμμετείχε στην επαναστατική επιχείρηση.

Στο πλάνα που καταγράφηκε πριν την αναχώρηση των ανταρτών για την επιχείρηση, η ομάδα ανταρτών δηλώνει ότι επιδίδεται σε πολύ σκληρή μάχη, σημειώνοντας ότι η προετοιμασία τους βρίσκεται στην τελική φάση.

Η αντάρτικη ομάδα λέει ότι προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό για να τερματιστεί η κατοχή στο Κουρδιστάν και να εκδικηθούν για τους πεσόντες συντρόφους τους, δηλώνοντας:

«Η προετοιμασία μας βρίσκεται στην τελική φάση. Με μεγάλη διάθεση, όλοι οι σύντροφοι επικεντρώνονται στο να κάνουν πράξη το πάθος τους να εκδικηθούν για τους μάρτυρες. Θα κινηθούμε στον λόφο Şehîd Pîrdogan στην περιοχή Girê Amediyê όπου τα εχθρικά στρατεύματα προσπαθούν να κάνουν την κατοχή τους μόνιμη. Οι σύντροφοί μας εκεί αντιμετωπίζουν ψυχολογική πίεση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τον εχθρό και να τον διώξουμε. Θα προχωρήσουμε στον εχθρό χωρίς δισταγμό».

Το Gerîla TV μοιράστηκε επίσης λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές της αναχώρησης των ανταρτών για δράση. Παίρνοντας άδεια από τους συντρόφους τους, η ομάδα των ανταρτών παραπέμπεται υπό τη συνοδεία χειροκροτημάτων και συνθημάτων καθώς φεύγουν από το τούνελ.

Ένας από τους αντάρτες αποτίει φόρο τιμής στους μάρτυρες στην επέτειο ίδρυσης του PKK στις 27 Νοεμβρίου, λέγοντας: «Θα πολεμήσουμε με αυτό το πνεύμα και πιστεύουμε ότι η νίκη θα είναι δική μας».

Ένας άλλος αντάρτης λέει: «Δεν θα υποχωρήσουμε, αλλά ο εχθρός θα υποχωρήσει», ορκιζόμενος να στείλει πίσω τους κατακτητές.

2023-11-27T00:37:41+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top