Η επίθεση προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές καθώς κανείς δεν ήταν παρών στο γραφείο την ώρα της επίθεσης.

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε το γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην περιοχή Altındağ της Άγκυρας.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης από αγνώστους χθες το βράδυ, μια σφαίρα χτύπησε το τζάμι της αίθουσας συνεδριάσεων στο γραφείο του κόμματος στον 5ο όροφο ενός εμπορικού συγκροτήματος στη γειτονιά του Ντισκάπι.

Η επίθεση προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές καθώς κανείς δεν ήταν παρών στο γραφείο την ώρα της επίθεσης.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει το κτίριο και εμποδίζει τους δημοσιογράφους να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο.

Ο συμπρόεδρος της επαρχιακής ένωσης HDP, Dilbaz Temel, αναφέρθηκε σε παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν και κατηγόρησε την υποκίνηση της κυβέρνησης AKP/MHP κατά του κόμματός του για την επίθεση. Ο Dilbaz Temel είπε Η κυβέρνηση, ξεχωρίζει καθημερινά το HDP ως στόχο επίθεσης με τον πολωτικό και αποκλειστικό λόγο του και μπορεί να υποτεθεί ότι οι δράστες δεν θα συλληφθούν. “Ωστόσο, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εγκέφαλοι πίσω από αυτό. Είναι προφανές ότι ο ρατσιστικός λόγος κατά των Κούρδων και η απόπειρα ποινικοποίησης του HDP υποκινούν τέτοιες επιθέσεις. Ωστόσο, όλοι οι φασιστικοί κύκλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το HDP υπερασπίζεται τη βούληση των λαών και καμία επίθεση δεν μπορεί να το αλλάξει”, είπε ο πολιτικός του HDP.

2023-07-20T14:21:09+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top