Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι και Κούρδοι ας ενωθούμε!

Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι και Κούρδοι ας ενωθούμε!

Έλληνες-Αρμένιοι-Ασσύριοι-και-Κούρδοι-ας-ενωθούμε-featured

Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι και Κούρδοι ας ενωθούμε!

Του Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Οι Ασσύριοι - Σουριανοί εκπροσωπούν έναν μεγάλο πολιτισμό, μια μεγάλη ιστορία και έναν πολιτιστικό πλούτο. Και τα τελευταία τους υπολείμματα απειλούνται σήμερα από την τουρκική βαρβαρότητα. Σήμερα απομένουν από αυτόν τον πλούτο μόνο τα γραπτά μνημεία και οι εκκλησίες.

Αυτά τα εδάφη, όσο ανήκουν στους Κούρδους, ανήκουν και στους Ασσύριους και στους Αρμενίους. Πρέπει να πάρουν θάρρος και να επιστρέψουν στα εδάφη, τα χωριά και τον πολιτισμό τους.

Ο πατέρας μου ήταν πιστός μουσουλμάνος αλλά φίλος με τους Αρμένιους. Αυτός ο πιστός μουσουλμάνος παρέμεινε φίλος των Αρμενίων.

Όταν ένας καταπιεσμένος λαός ξεσηκώνεται, αντιπροσωπεύει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αυτό είναι σίγουρο. Αυτοί που κρατάνε τους Κούρδους σε υποδούλωση έχουν σκοπό να φέρουν και τους άλλους λαούς σ’ αυτή την κατάσταση. Αυτός είναι ο σκοπός της Τουρκικής Βαρβαρότητας

Δίνω μεγάλη σημασία στους λαούς που συνεχίζουν να ζουν στηριγμένοι στην πίστη τους, ενώ αντιθέτως, η ανθρωπότητα στον αιώνα μας δίνει αξία στα υλικά αγαθά μόνο. Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα στέκεται όρθια στηριζόμενη στους δεσμούς της πίστης.

Οι Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι πρέπει να εξετάσουμε τη σημερινή κατάσταση, να αναρωτηθούμε για τον βάρβαρο τυφώνα των Τούρκων και για το τι μπορούμε μαζί να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε. Και να δώσουμε απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Εκεί που συνυπάρχουμε, ο ένας να δώσει στον άλλον δύναμη και αν έχουμε ελλείψεις ή διαφορές να συζητηθούν και να ξεπεραστούν. Αυτή η συνεργασία δεν μπορεί να προχωράει με παρακάλια ή εγωισμούς, μιας και αυτό ήταν που εκμεταλλευόταν στο παρελθόν το Τουρκικό κράτους για να μας καταπιέζει όλους μαζί.