Μια γυναίκα, γνωστή ως AC, η οποία συνελήφθη να επιχειρεί να επιτεθεί στα γραφεία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) και του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς στα Άδανα της Τουρκίας, αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους. Η απελευθέρωση έχει πυροδοτήσει ευρεία καταδίκη, αντανακλώντας τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την αντιληπτή έλλειψη λογοδοσίας για ενέργειες που στοχεύουν οντότητες της αντιπολίτευσης.

Μια γυναίκα που συνελήφθη για απόπειρα επίθεσης στα γραφεία του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) και του Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς στα Άδανα της Τουρκίας, αφέθηκε ελεύθερη υπό  όρους την Τρίτη, δύο ημέρες μετά το περιστατικό . Η απόφαση έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή, εφιστώντας την προσοχή στην ατιμωρησία που συχνά συνδέεται με επιθέσεις σε ομάδες της αντιπολίτευσης.

Η δράστης, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως AC, τέθηκε υπό κράτηση μετά την προσπάθειά της να αφήσει τρία μπουκάλια γεμάτα με εύφλεκτο και εκρηκτικό υγρό στην πόρτα του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία του HDP και του Green Left Party. Τα μέλη του κόμματος την συνέλαβαν και την παρέδωσαν στην αστυνομία.

Ο AC ανακρίθηκε από το Αντιτρομοκρατικό Τμήμα (TEM) του Αστυνομικού Τμήματος της Επαρχίας των Αδάνων προτού μεταφερθεί στο Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας. Στη συνέχεια στάλθηκε στο Δικαστήριο των Αδάνων, όπου αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους από το Ειρηνευτικό Ποινικό Δικαστήριο των Αδάνων.

Η Κυβέρνηση των Αδάνων είχε προηγουμένως προβεί σε δήλωση σχετικά με την ψυχική υγεία της AC, ένας ισχυρισμός που εξετάζεται τώρα υπό το φως της αποφυλάκισής της.