Το Λίβερπουλ, μια από τις πιο εξέχουσες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει γίνει κομβικό σημείο για τους Κούρδους που αγωνίζονται για την ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και για μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα. Ως μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας, οι Κούρδοι στο Λίβερπουλ έχουν οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις για να ευαισθητοποιήσουν και να συγκεντρώσουν υποστήριξη για τον σκοπό τους.

Οι δρόμοι του Λίβερπουλ έχουν γίνει η τελευταία πλατφόρμα για τους Κούρδους που αγωνίζονται για την ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και για μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα. Στους πολυσύχναστους δρόμους στήθηκαν περίπτερα την Πέμπτη, που έγιναν κομβικά σημεία για άτομα που επιθυμούν να ενταχθούν στο παγκόσμιο κίνημα.

Η εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε ως έκκληση προς τους Κούρδους να στείλουν καρτ-ποστάλ με μηνύματα ειρήνης στον τον φυλακισμένο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Οτσαλάν στον λαό του Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, εξελίχθηκε σε ένα πιο σαφές αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν. .

Οι περαστικοί στο Λίβερπουλ σταματούν δίπλα στους πάγκους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συνεισφέρουν στην εκστρατεία στέλνοντας καρτ-ποστάλ που απευθύνονται στη φυλακή του νησιού Ιμραλί στην Τουρκία, όπου κρατείται αυτή τη στιγμή ο Οτσαλάν. Η πρωτοβουλία στοχεύει όχι μόνο να συγκεντρώσει τοπική υποστήριξη, αλλά και να επιστήσει την προσοχή στην ευρύτερη διεθνή εκστρατεία «Ελευθερία για τον Οτσαλάν, μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα».

Οι Κούρδοι στο Λίβερπουλ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των εκδηλώσεων, οργανώνοντας και συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία. Οι πάγκοι στους δρόμους έχουν γίνει χώροι διαλόγου, ενθαρρύνοντας συνομιλίες για το κουρδικό ζήτημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την επιδίωξη ειρηνικής πολιτικής λύσης.