Δύο άνθρωποι εκτελέστηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι σε χωριό της επαρχίας Βαν, το οποίο παρέμεινε υπό απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τη νύχτα και υπό στρατιωτική πολιορκία μέχρι σήμερα το απόγευμα.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης, πυροβολισμοί άρχισαν να αντηχούν στο χωριό Çamilî (Çamurlu) στην περιοχή Özalp της επαρχίας Van. Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στο χωριό και το περικύκλωσαν με τεθωρακισμένα οχήματα πριν αρχίσουν να βομβαρδίζουν ένα άδειο σπίτι με βαριά όπλα. Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν για λίγες ώρες. Οι στρατιώτες αναφέρθηκαν επίσης ότι πυροβόλησαν αδιακρίτως γύρω από το χωριό.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι. Τα πτώματα των νεκρών ανασύρθηκαν κάτω από το ολοσχερώς κατεστραμμένο σπίτι με βαρύ εξοπλισμό εργασίας. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιοι ήταν οι δύο άνθρωποι και πού μεταφέρθηκαν οι σοροί τους. Το χωριό παρέμεινε υπό απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι το βράδυ και υπό στρατιωτική πολιορκία μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Το σπίτι που έγινε στόχος της βίαιης επίθεσης ισοπεδώθηκε.

Μετά το περιστατικό, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές του Van Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Sinan Çiftyürek, Mahmut Dindar και Zülküf Uçar, εκπροσώπους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Van, δικηγόρους του Freedom Association (ÖHD) και Human. Τα μέλη της Ένωσης Δικαιωμάτων (IHD) ξεκίνησαν να πάνε στο χωριό το βράδυ. Αποτρέποντας την είσοδο στο χωριό, η αποστολή αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω. Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το χωριό άλλη αντιπροσωπεία.

 

2023-09-02T15:05:43+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top