«Έφυγε» ο Δαμιανός Βασιλειάδης

«Έφυγε» ο Δαμιανός Βασιλειάδης

Έφυγε ο Δαμιανός Βασιλειάδης

«Έφυγε» ο Δαμιανός Βασιλειάδης

Απεβίωσε την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου ο Δαμιανός Βασιλειάδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των συντακτών της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.

Ο αεικίνητος και πάντα δραστήριος Δαμιανός Βασιλειάδης εντάχθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΚ (Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος), το οποίο δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Συμμετείχε επί σειρά ετών σε υπεύθυνες θέσεις του Κινήματος, ενώ το το 1973 – 74 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας των οργανώσεων Δυτικής Γερμανίας, Δυτικού Βερολίνου των Φίλων του ΠΑΚ. Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ, υπεύθυνος του ΚΕΜΕΔΙΑ (Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης), του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του Κινήματος, επί ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του. Συνέβαλε ενεργά και καθοριστικά τόσο στις θεωρητικές διεργασίες του ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ (ιδεολογικές, πολιτικές, οργανωτικές), όσο και στη δράση τους.

Λαμπρός Έλληνας πατριώτης, υπερήφανος Πόντιος και ανοιχτός φίλος του Κουρδικού Αγώνα, ο Δαμιανός συμμετείχε διαχρονικά στις επιτροπές ελληνο-κουρδικής φιλίας ενώ διετέλεσε επί δύο δεκαετίες και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ελληνοκουρδική Ένωση Φιλίας».

Ο συναγωνιστής και σύντροφος Δαμιανός υπήρξε έμπιστος και σταθερός σύμμαχος για εμάς τους Κούρδους, ενώ μέχρι και πριν από μία εβδομάδα συγκέντρωνε υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για να προσφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, κάτι που αποτελεί περίτρανη απόδειξη της ειλικρινούς φιλίας του και της βαθιάς του ευαισθησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κουρδικός λαός θρηνεί την μεγάλη απώλεια του Δαμιανού.

Συλλυπητήρια στους οικείους του.