Οι Κούρδοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους σε όλο τον κόσμο για να ζητήσουν την ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για τον οποίο δεν υπάρχει ενημέρωση για περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν αυξήθηκαν όταν το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοκρατικών Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), Σαμπρί Οκ  είπε  σε συνέντευξή του στο κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι Sterk TV στις 8 Ιουλίου ότι πρόσφατα απεστάλησαν απειλητικές επιστολές στον Αμπντουλάχ. Ο Οτσαλάν ανώνυμα μέσω της διοίκησης των φυλακών Ιμραλί.

Οι δικηγόροι ζητούν να συναντώνται με τον ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, οι αιτήσεις για επισκέψεις μένουν συστηματικά αναπάντητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μήνες αργότερα, οι δικηγόροι ενημερώνονται ότι έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα εναντίον του ηγέτη του κουρδικού λαού και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιτραπεί καμία επίσκεψη.

Στην ετήσια έκθεσή της σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στις τουρκικές φυλακές, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) δήλωσε ότι ο Οτσαλάν δεν είχε καμία επικοινωνία για 29 μήνες.

Κούρδοι ακτιβιστές πραγματοποίησαν δράσεις πολιτικής ανυπακοής για να καταγγείλουν την απομόνωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (EP) και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) στο Στρασβούργο την Πέμπτη. Φωνάζοντας τα συνθήματα «Bijî Serok Apo» (Ζήτω ο Ηγέτης Οτσαλάν), οι ακτιβιστές κάλεσαν το CPT, τo EPκαι την ECHR να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους και να αναλάβουν δράση ενάντια στο οξυμένο καθεστώς απομόνωσης που επιβλήθηκε στον Κούρδο ηγέτη.

Οι ακτιβιστές κάλεσαν τη νεολαία και όλους τους άλλους να είναι σε συνεχή δράση μέχρι ο Οτσαλάν να αποκτήσει την ελευθερία του.

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη δράση, η γαλλική αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού.

 

2023-08-03T21:36:18+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top