Ακτιβιστές στο Σίδνεϊ διαδήλωσαν για τις επιθέσεις του κατοχικού τουρκικού κράτους κατά της Ροζάβα και τη διεθνή σιωπή ενάντια στη σφαγή των Κούρδων.

Κούρδοι και οι υποστηρικτές τους βγήκαν στους δρόμους στο Σίδνεϊ για να διαμαρτυρηθούν για τις γενοκτονικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους στη Ροζάβα και σε άλλα μέρη του Κουρδιστάν.

Οι ομιλίες στη διαδήλωση καταδίκασαν τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά του άμαχου πληθυσμού και των ζωτικών χώρων στη Ροζάβα, τη Σενγκάλ (Σιντζάρ) και το νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Ο Τιμούρ Τατβάν, Συμπρόεδρος του Κέντρου Δημοκρατικής Κουρδικής Κοινότητας (DKTM), δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός, ο οποίος ηττήθηκε και απέτυχε ενάντια στους αντάρτες, προσπαθεί να εκδικηθεί χτυπώντας βάρβαρα τον άμαχο πληθυσμό και τους χώρους διαβίωσης στη Ροζάβα, τη Σένγκαλ και Νότιο Κουρδιστάν.

Ο Τατβάν είπε, “Σχολέια, νοσοκομεία, εργοστάσια, φράγματα και εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βομβαρδίζονται εδώ και μέρες. Το γενοκτονικό φασιστικό τουρκικό κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια του κόσμου. Ως λαός, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτήν την θηριωδία Θα προστατεύσουμε της περιοχές μας που κερδήθηκαν με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων».

Ο Peter Boyle, συντάκτης της εφημερίδας Green Left και εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Αλληλεγγύη στη Ροζάβα, καταδίκασε τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά της Ροζάβα και τόνισε ότι οι οικισμοί αμάχων στη Ροζάβα βομβαρδίστηκαν από το τουρκικό κράτος σε μια εποχή που η προσοχή όλου του κόσμου ήταν στραμμένη στην Γάζα και Ισραήλ.

“Η σιωπή του κόσμου απέναντι σε αυτές τις φρικαλεότητες είναι απαράδεκτη. Το τουρκικό κράτος σφαγιάζει παντού Κούρδους. Ο λαός της Ροζάβα βομβαρδίζεται και σφαγιάζεται καθημερινά, όλες οι πηγές ζωής καταστρέφονται από αεροπορικές επιδρομές. Η προοδευτική ανθρωπότητα πρέπει να αναλάβει δράση να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη βαρβαρότητα το συντομότερο δυνατό».

Ο Brûsk Aeiveri, εκ μέρους της DKTM, καταδίκασε τη διεθνή κοινότητα για τη σιωπή απέναντι στις γενοκτονικές επιθέσεις στη Ροζάβα και είπε: “Ο εναέριος χώρος της Ροζάβα πρέπει να κλείσει αμέσως στο τουρκικό κράτος. Η υπεράσπιση της Ροζάβα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους προστάτης του ISIS, είναι η υπεράσπιση της ανθρωπότητας».

Η δράση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με τα συνθήματα «Bijî Berxwedana Rojava» (Ζήτω η Αντίσταση της Ροζάβα), «Terrorist Turkey», «Τουρκία, φύγε από το Κουρδιστάν!», «Τέρμα στην κουρδική σφαγή» και τραγούδια αντίστασης.

2023-12-31T00:55:41+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top