Ένας χωρικός τραυματίστηκε σε επίθεση με drone του τουρκικού κράτους στην αυτόνομη περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Ήταν η πέμπτη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Τουρκία στη Ροζάβα από την Τετάρτη.

Ένας χωρικός τραυματίστηκε ελαφρά σε επίθεση τουρκικού drone στα δυτικά της Μανμπίτζ την Παρασκευή. Ο άνδρας βρισκόταν σε μια φυτεία ελιάς στο χωριό Boxazê (Al-Boghaz) όταν τραυματίστηκε από την επίθεση. Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η δραστηριότητα και οι επιθέσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας για πολλούς κατοίκους της αυτόνομης περιοχής της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Τουρκικά αεροσκάφη επιτίθενται επανειλημμένα, σκοτώνουν ή τραυματίζουν πολίτες και στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES). Η διεθνής κοινότητα αγνοεί τον πόλεμο με drone της Τουρκίας στη Ροζάβα, ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Μόλις το απόγευμα της Πέμπτης, ένα τουρκικό drone βομβάρδισε ένα αυτοκίνητο κοντά στην Αμούντε, τραυματίζοντας δύο άτομα και σκοτώνοντας έναν. Δύο οχήματα στο Qamishlo έγιναν επίσης στόχοι μη επανδρωμένων αεροσκαφών την Τετάρτη, ενώ δέχθηκε επίσης επίθεση  μια εγκατάσταση πολιτικής υπηρεσίας. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

2023-11-26T14:11:08+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top