Χημικά, μαφία και τζιχαντιστές: Το όραμα του Ερντογάν για την Τουρκία

Χημικά, μαφία και τζιχαντιστές: Το όραμα του Ερντογάν για την Τουρκία

Χημικά, μαφία και τζιχαντιστές: Το όραμα του Ερντογάν για την Τουρκία

Χημικά, μαφία και τζιχαντιστές: Το όραμα του Ερντογάν για την Τουρκία

Αυτή τη στιγμή, η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας μίας απεχθούς επίθεσης και στρατιωτικής εισβολής.

Ένα ιμπεριαλιστικό και φασιστικό καθεστώς, έχει εισβάλει στις περιοχές ελεύθερων ανθρώπων που υπερασπίζονται τα εδάφη τους. Το εν λόγω φασιστικό καθεστώς εισβολής, βομβαρδίζει όχι μόνο στρατιωτικούς στόχους αλλά και κατοικημένες περιοχές, σπέρνοντας τον θάνατο σε παιδιά και αμάχους.

Και όμως δεν πρόκειται για την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή που διεξάγεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, μπροστά στα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας η Τουρκία έχει εξαπολύσει έναν βρώμικο και ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των Κούρδων του νοτίου Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Πρόκειται για έναν πόλεμο με βομβαρδισμούς από drones σε χωριά και κατοικημένες περιοχές, και με προκλητική χρήση παράνομων χημικών ουσιών και όπλων.

Δεν πρόκειται βέβαια για την πρώτη φορά που το καθεστώς της Άγκυρας χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων και των αμάχων. Το έκανε στο πρόσφατο παρελθόν, όπως το 2019 στις πόλεις Αφρίν και Σερεκανίγιε, ενώ αντίστοιχα εγκλήματα έχει διαπράξει αμέτρητες φορές κατά το παρελθόν. Η Τουρκία διεξάγει παράνομες επιθέσεις ιδίως σε περιόδους που αυξάνονται τα πολιτικοκοινωνικά επιτεύγματα του Κουρδικού λαού, γεγονός που της προκαλεί άγχος και δυσκολία.

Ωστόσο, το μείζον ζήτημα είναι πως την ίδια ώρα που οι Κούρδοι αντάρτες παρέχουν συνεχείς μαρτυρίες και βίντεο που αποδεικνύουν την χρήση παράνομων και παγκοσμίως απαγορευμένων χημικών όπλων από την Τουρκία, η διεθνής κοινότητα σιωπά. Την ίδια ώρα που εμπειρογνώμονες, γιατροί και ιατροδικαστές επιβεβαιώνουν την χρήση παράνομων και παγκοσμίως απαγορευμένων χημικών όπλων από την Τουρκία, με αποτέλεσμα τη φυλάκισή τους από το καθεστώς του Ερντογάν, η διεθνής κοινότητα σιωπά. Πρόκειται για μια εγκληματική σιωπή που νομιμοποιεί και ενθαρρύνει την Τουρκία, και ως εκ τούτου, η διεθνής κοινότητα καθίσταται συνένοχη.

Την ίδια στιγμή, δίχως να αρκείται στα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τα χημικά και τοξικά όπλα που χρησιμοποιεί, η Τουρκία ενεργοποιεί ακόμα ένα παράνομο όπλο της στην περιοχή - τους τζιχαντιστές.

Έχοντας παραχωρήσει τον έλεγχο του κατεχόμενου Αφρίν στους εγκληματίες της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην Αλ Κάιντα), η Τουρκία συγκεντρώνει και άλλους τζιχαντιστές - μισθοφόρους της στην περιοχή, περικυκλώνοντας την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES). Με την συναίνεση όλων των περιφερειακών δυνάμεων και την σιωπή του Ρώσου προέδρου Πούτιν, οι Τούρκοι στοχεύουν στην διάλυση της Ροζάβα και την κατάληψη των ελεύθερων κουρδικών περιοχών.

Αρωγοί και υποστηρικτές των τουρκικών προθέσεων είναι βέβαια όλα τα αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής, τα οποία θεωρούν θανάσιμη απειλή για την επιβίωσή τους το δημοκρατικό μοντέλο και πρότυπο της Ροζάβα. Το πολιτικό σύστημα των Κούρδων, το οποίο έχει δώσει δικαιώματα σε όλους και έχει ενώσει όλα τα έθνη, τις θρησκείες και τα δόγματα της περιοχής, αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας, αλλά και για τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι οποίες δεν επιθυμούν να δουν την δημοκρατία και την ελευθερία να ευδοκιμούν στην περιοχή της Μεσοποταμίας. Και αυτό διότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στην ανεξαρτησία των λαών της περιοχής, και ως εκ τούτου, στην αποδέσμευσή τους από την κηδεμονία και τις επιρροές των ιμπεριαλιστών.

Για ακόμα μια φορά η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της AANES πως ο κίνδυνος των τζιχαντιστικών επιθέσεων, υποκινούμενων από την Τουρκία, αυξάνεται διαρκώς.

Η «Δύση» έχει ηθική υποχρέωση να υπερασπιστεί τους ανθρώπους και τις δυνάμεις που καταπολέμησαν και κατανίκησαν τον ISIS. Άλλωστε το ISIS αποτελούσε μία απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα, και συνεπώς η ανθρωπότητα έχει χρέος απέναντι στους Κούρδους μαχητές και μαχήτριες που θυσιάστηκαν για να τον εξοντώσουν.

Την ίδια ώρα που ο πολιτικός διάλογος στην γειτονική Τουρκία περιστρέφεται γύρω από τη διαφθορά και τις στενές επαφές του καθεστώτος Ερντογάν με τη μαφία, οι «δυτικοί» κατευνάζουν και θωπεύουν την Τουρκία. Την ίδια ώρα που ο Ερντογάν στρατολογεί τζιχαντιστές και απειλεί την Ροζάβα, η «Δύση» αδιαφορεί και παραδίδει πολιτικούς πρόσφυγες στο ανθρωποφάγο καθεστώς της Άγκυρας.  Την ίδια ώρα που οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις εξαπολύουν χημικές επιθέσεις, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. ζητούν από τα Μ.Μ.Ε. τους να σιωπήσουν για να μην ενοχληθεί η «συμμαχική» Τουρκία.

Δυστυχώς, αντίστοιχη πολιτική ακολουθεί και η Ελλάδα, η οποία ομφαλοσκοπεί, και περιορίζεται στο να παίρνει ισχυρές θέσεις σχετικά με τη ρωσική εισβολή της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα σιωπά για θέματα που την αφορούν άμεσα. Έτσι σιωπά, καθώς απειλείται και βάλλεται ο Κουρδικός λαός - ένας φυσικός σύμμαχος των Ελλήνων, και αδιαφορεί για τις παράνομες χημικές επιθέσεις εναντίον τους, παρόλο που είναι δεδομένο πως η Τουρκία, ευκαιρίας δοθείσης, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει παρόμοια χημικά όπλα και στους υπόλοιπους αντιπάλους της στην περιοχή.