Bayik: Είναι αδύνατο να αποκλειστεί αυτός ο λαός από τον αγώνα για ελευθερία

Bayik: Είναι αδύνατο να αποκλειστεί αυτός ο λαός από τον αγώνα για ελευθερία

Bayik: Είναι αδύνατο να αποκλειστεί αυτός ο λαός από τον αγώνα για ελευθερία

Bayik: Είναι αδύνατο να αποκλειστεί αυτός ο λαός από τον αγώνα για ελευθερία

Ο Jamil Bayik είπε, "Η πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση του PKK δημιούργησε μια σημαντική εμπειρία σε όλους τους τομείς της ζωής, ενώ έχει πλέον καταστεί η μεγαλύτερη ιδεολογική δύναμη και προέκταση του Κουρδικού λαού".

Ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, Jamil Bayik, μίλησε με την ευκαιρία της 42ης επετείου από την ίδρυση του PKK.

Μια κουλτούρα αντίστασης έχει γεννηθεί στην κοινωνία

Ο Jamil Baik δήλωσε: «Ο αγώνας και οι αξίες που έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί σε 500 χρόνια, δημιουργήθηκαν τα τελευταία πενήντα χρόνια». Πρόσθεσε ότι, «Ο αγώνας του οποίου ηγήθηκε ο αρχηγός Οτσαλάν, μετουσιώθηκε μέσα σε τέσσερις γενιές, και τώρα η κοινωνία έχει γίνει ιδιοκτήτης ενός πνεύματος αντίστασης, δημιουργώντας μια κοινωνική πραγματικότητα πάλης και αγώνα, η οποία πλέον είναι αδύνατο να σταματήσει. Είναι πλέον αδύνατο να αποκλείσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τον αγώνα για την ελευθερία, και πάνω απ' όλα είναι αδύνατο να ακυρωθεί η σημασία και η αξία αυτού του αγώνα των 50 ετών."

Ένας αγώνας που έφτασε σε ολόκληρο τον Κουρδικό λαό και μετατράπηκε σε λαϊκό αγώνα

Ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, Jamil Bayik, δήλωσε ότι η γραμμή δραστηριοτήτων, οργάνωσης, πολιτικής και ιδεολογίας του PKK έχει δημιουργήσει μια σημαντική νοοτροπία σε όλους τους τομείς της ζωής, επισημαίνοντας ότι οι εξεγέρσεις και οι δημοκρατικές δραστηριότητες αυτών των ανθρώπων έχουν επεκταθεί σημαντικά, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον λαό.

Πρόσθεσε, "όλα αυτά πρέπει να θεωρηθούν ως ένα μείγμα μιας ισχυρής δύναμης αλλά και αγώνων, ενώ μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν κάθε σπίτι έχει προσφέρει έναν μάρτυρα, ένα θύμα ή έναν κρατούμενο για τουλάχιστον δέκα χρόνια, και ότι αυτός ο αγώνας έχει αγγίξει ολόκληρο τον Κουρδικό λαό. Ο αγώνας μας μετατράπηκε σε γενικό λαϊκό αγώνα."

Αυτό το μοντέλο είναι το μέλλον μας

Ο Bayik τόνισε ότι το PKK ηγείται τώρα αυτού του είδους του αγώνα, ενώ το εν λόγω μοντέλο της δημοκρατικής κοινωνίας και της υπεράσπισης της ελευθερίας των γυναικών έχει επηρεάσει τη δυναμική του αγώνα, ισχυροποιώντας τον στο δεκαπλάσιο.

"Το πιο σημαντικό είναι, ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα όχι μόνο για το Κουρδιστάν, αλλά και τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και ολόκληρο τον κόσμο".

Το PKK μετατράπηκε σε δύναμη για την ελευθερία του κουρδικού λαού και όλων των λαών της Μέσης Ανατολής, για την προστασία της δημοκρατικής κοινωνίας, Με τα δημοκρατικά του επιτεύγματα δημιούργησε μια εναλλακτική λύση απέναντι στον νεωτερικό καπιταλισμό, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για όλη την ανθρωπότητα. Λόγω αυτού, ο Κουρδικός λαός κατέστη αξιοσέβαστος, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο."

Το νέο μοντέλο και η ιδεολογική γραμμή του Κουρδικού λαού είναι η μεγάλη μας δύναμη

Ο Bayik υπογράμμισε ότι το ΡΚΚ έχει πλέον καταστεί ως η μεγάλη ιδεολογική δύναμη του Κουρδικού λαού, εξηγώντας: «Εκείνοι που γράφουν ιστορία και εγγυώνται τις μεγάλες νίκες είναι πάντα αυτοί οι ιδεολόγοι των οποίων η κοινωνική ανατροφή υπήρξε η σωστή, και που τα κατάφεραν ακριβώς λόγω της ιδεολογικής τους δύναμης.

Η δημοκρατική ζωή και η προστασία της κοινωνίας που βασίζεται στο σύστημα της δημοκρατικής συνομοσπονδίας, της δημοκρατικής και οικολογικής κοινωνίας και της ελευθερίας των γυναικών που δημιουργήθηκε από τον ηγέτη Οτσαλάν, δηλαδή με άλλα λόγια, ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, θα αποτελέσει τη νίκη αυτού του αιώνα, και έτσι το κίνημα που ξεκίνησε από το Κουρδιστάν θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο."

Δήλωσε επίσης ότι θα ηγηθούν αυτής της πρωτοβουλίας στο όνομα του κόμματος και με σκοπό την εφαρμογή της ιδέας που πρότεινε ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, λέγοντας: «Στο όνομα του κόμματος είμαστε ιδιοκτήτες αυτής της ενότητας, ενώ διαθέτουμε την επαναστατική βούληση να πολεμήσουμε σε αυτήν τη γραμμή. Δική μας ευθύνη μας είναι να μεταφέρουμε τις θέσεις του Ηγέτη στους λαούς και σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου. Η ιδεολογία του Οτσαλάν έχει γίνει πλέον γνωστή και κατανοητή παντού, και στη 42η επέτειος του αγώνα μας θα ενισχύσουμε την γραμμή και τις θέσεις του Ηγέτη, φέρνοντας τη δημοκρατική και ελεύθερη ζωή πιο κοντά στον Κουρδικό λαό, στον λαό της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής.

Η ιδεολογία του Ηγέτη αποτελεί λύση για όλα τα προβλήματα στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

Ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, Jamil Bayik, μίλησε για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής λέγοντας ότι: «Οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή είναι οι ιδέες του Ηγέτη Οτσαλάν, ο οποίος θα καταρρίψει τη σύγχρονη καπιταλιστική νοοτροπία, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον σεκταρισμό που προκαλούν καταπίεση και πολέμους στη Μέση Ανατολή. Οι ιδέες του μπορούν να απελευθερώσουν λαούς, πεποιθήσεις και εθνικές ταυτότητες. Επομένως, οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα αυτήν την ιδεολογία και να συνειδητοποιήσουν ότι η δημοκρατία πραγματοποιείται μόνο μέσω συμφωνιών και συνεννόησης.

«Με έναν Αγώνα στα πρότυπα του Ηγέτη Οτσαλάν, ο Κουρδικός λαός θα απελευθερωθεί».

Ο Bayik δήλωσε ότι «εάν ο Κουρδικός λαός αγωνιστεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Ηγέτη Οτσαλάν, τότε σίγουρα θα επιτύχουν μια ελεύθερη και δημοκρατική ζωή. Εκείνος το πέτυχε με πάλη, και δίχως αμφιβολία ό,τι επιτεύχθηκε στο Κουρδιστάν, δεν επιτεύχθηκε με ευκολία».

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε: "Ο Κουρδικός λαός σε αυτή την 42η επέτειο από την ίδρυση του ΡΚΚ, εάν ακολουθήσει τις ιδέες και τις πράξεις του ηγέτη Οτσαλάν ενάντια στην καταπίεση, τότε σίγουρα θα κερδίσει τον αγώνα του."