Οι Αραβες  στη ΒΑ Συρία Βλέπουν τον ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν ως σύμβολο  ανθρωπισμου και πηγή εμπνεύσης, έτσι τα αιτήματά τους συνεχίζουν να επιτύχουν τη φυσική του ελευθερία, ειδικα των τελευταιο καιρο του εχει απαγορευτη η επίσκεψη τον οικοιων και των δικηγόρων του

Ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχει μια ξεχωριστή θέση μεταξύ των καταπιεσμένων λαών της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων ο λαός της ΒΑ Συρίας , όπως  Για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την διαμόρφωση και την παρουσίαση ενός δημοκρατικού και περιβαλλοντικού μοντέλου που να προστατεύει τα δικαιώματα όλων ξεκινώντας από το άτομο την ομάδα και την κοινότητα , η απαγόρευση επισκέψεων από την οικογένεια και τους δικηγόρους με το των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διαμόρφωση και παρουσίαση ενός δημοκρατικού και περιβαλλοντικού μοντέλου που προστατεύει το δικαιώματα όλων, έως τις κοινότητες των λαών.

Η συνεχιζόμενη συστηματική απομόνωση που του επιβλήθηκε από τις τουρκικές αρχές στο Ιμραλί και η απαγόρευση συναντήσεων με την οικογένεια και τους δικηγόρους του, με το πρόσχημα των λεγόμενων «πειθαρχικών κυρώσεων», η τελευταία εκ των οποίων επιβλήθηκε στις 26 απριλιου  του περασμένου ετους . , προκάλεσε μεγάλη λαϊκή οργη.

https://www.hawarnews.com/en/uploads/files/2023/06/29/190005_-.jpg

Ο επικεφαλής του συμβουλίου της φυλής στο αλ-Σαντάντι, Σουλεϊμάν αλ-Νταργουίς, είπε ότι ο ηγέτης έχει γίνει σύμβολο για όλους τους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής, μέσω της φιλοσοφίας του και του ακούραστου αγώνα του δεν αναζητά την εξουσία, αλλά μάλλον την απελευθέρωση όλων των λαών, και αυτό είναι που τους έκανε να ζητήσουν την ελευθερία του».

Επεσήμανε ότι το τουρκικό κράτος, μαζί με τους συνωμότες κατά του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, απέτυχαν να πολεμήσουν τις ιδέες του που ξεκαθαρίζουν την αλήθεια που απουσίαζε από τις κοινωνίες που τον θεωρούσαν σύμβολο της ανθρωπότητας και ότι η Τουρκία θα πρέπει να το γνωρίζει καλά.

Ο Al-Darwish, τόνισε ότι οι πρακτικές των τουρκικών αρχών κατά του ηγέτη Abdullah Ocalan είναι εκτός του πλαισίου της ανθρωπότητας και είπε: «Γι’ αυτό όλοι στις περιοχές μας επικαλούνται το όνομα του ηγέτη, συμπεριλαμβανομένων Κούρδων, Αράβων και Σύριων, και θα συνεχίσουμε τα αιτήματά μας μέχρι την αποφυλάκισή του».

https://www.hawarnews.com/en/uploads/files/2023/06/29/185945_-.jpg

Ο Khawatna στην περιοχή al-Hol Hamid Rajab, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για τον  ηγέτη Abdullah Ocalan και των ιδεών του, θεώρησε τις πρακτικές των τουρκικών αρχών στη φυλακή Imrali «ανήθικη συμπεριφορά, ενάντια σε έναν ανθρώπινο στοχαστή που δημιούργησε μια επανάσταση με τη σκέψη του και έγινε πρότυπο για όλους τους λαούς ,  είμαστε περήφανοι που έχουμε έναν μεγάλο ηγέτη σαν αυτόν».

Επικρίνοντας την αδράνεια των διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε: «Οι διεθνείς δυνάμεις και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να κάνουν κάτι σύμφωνα με τις αρχές τους για να τερματιστεί η απομόνωση».

Από τις 25 Μαρτίου 2021, δεν έχει ληφθεί καμία πληροφορία για τον αρχηγό που κρατείται στις φυλακές Αμραλί στην Τουρκία, για περισσότερα από 24 χρόνια.