Οι αντάρτες στο Metîna μιλούν για τη μεγάλη αντίσταση στις Αμυντικές Ζώνες της Medya και λένε ότι ο τουρκικός στρατός έχει κολλήσει σε πολλά κατεχόμενα μέρη στο Νότιο Κουρδιστάν και δεν μπορεί να κάνει καμία πρόοδο.

 

 

Οι αντάρτικες δυνάμεις του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Δυνάμεις) και του HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας) αντιστέκονται στις επιθέσεις κατοχής του τουρκικού στρατού στις περιοχές Metîna, Zap και Avaşîn στις Ζώνες Άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) από το 2021. ANF. μίλησε σε τρεις αντάρτες που συμμετέχουν σε αυτή την αντίσταση στη Μέτινα.

Ο αντάρτης του HPG Amed Azadî είπε ότι ένας ανελέητος πόλεμος διεξάγεται στις αμυντικές ζώνες της Medya: “Ο πόλεμος στο Zap, στο Metîna και στο Heftanin είναι ένας πολύ μεγάλος και περιεκτικός πόλεμος. Το τουρκικό κράτος επιτίθεται με όλα τα μέσα. Απαντούμε σε αυτές τις επιθέσεις με τα περιορισμένα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.Πολεμούμε με τα όπλα στα χέρια μας.Είμαι στη Μετίνα από την αρχή της τουρκικής εισβολής. Η αντίσταση στη Ζεντούρα και μόνο ήταν θρυλική και μοναδική στην ιστορία του Κουρδιστάν. Έξι σύντροφοι αντιστάθηκαν στα χημικά όπλα και κάθε μορφής τεχνολογία για 51 μέρες.Αυτή η αντίσταση μας έδειξε πώς να πολεμήσουμε.

Ο πόλεμος έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές, αλλά ο εχθρός έχει κολλήσει στα μέρη που καταλαμβάνει και δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε βήμα. Υπάρχουν πλάνα από τον στρατό να καίει τα πτώματα των δικών του στρατιωτών. Αυτό το κράτος και ο στρατός του είναι τόσο μακριά από την ηθική που καίνε τα σώματα των στρατιωτών τους. Το κάνουν για να κρύψουν τις απώλειές τους από το κοινό. Ωστόσο, οι αντάρτες αποκαλύπτουν τι συμβαίνει στον τουρκικό στρατό.

Σε αυτόν τον πόλεμο, πολλοί από τους συντρόφους μας έπεσαν σε θαρραλέα μάχη. Δεν υποχώρησαν ούτε ένα βήμα και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Δεν παραπονέθηκαν ούτε μια μέρα και έδωσαν τη μάχη με τα περιορισμένα μέσα που είχαν και τη δική τους θέληση. Είναι το μαχητικό πνεύμα γενναίων και θυσιαστικών συντρόφων όπως ο Bager, ο Cesûr, ο Rojhat και ο Azad που θα μας οδηγήσει στη νίκη. Θα διώξουμε τον εχθρό από το Κουρδιστάν, ούτε η σκιά του θα μείνει πίσω. Αυτό έχουμε ορκιστεί να κάνουμε και θα το επιμείνουμε».

Στην εμπόλεμη ζώνη στη Μετίνα βρίσκεται και ο Μπαχάρ Γκόι, ένας αντάρτης του YJA Star. Είπε: “Έχω μέρος σε αυτή την αντίσταση από την αρχή. Κάνουμε ενέργειες κατά του εχθρού κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έχω συμμετάσχει σε πολύ αποτελεσματικές ενέργειες. Για εμάς, η υπεράσπιση της γης μας από τον εχθρό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Ως αντάρτες παλεύουμε για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Ένας άλλος αντάρτης, ο Deniz Dalampêr, δήλωσε ότι οι αντάρτες πραγματοποιούν ενέργειες κατά του τουρκικού στρατού καθημερινά: “Ο λαός μας είναι στα πόδια του εδώ και πολλά χρόνια, αντιστέκεται στη σκληρή καταπίεση. Στα βουνά του Κουρδιστάν, οι αντάρτες συνεχίζουν αυτή την αντίσταση. Ο εχθρός Θέλει να δείξει ακριβώς το αντίθετο και διαδίδει ψευδή προπαγάνδα ότι οι αντάρτες καταστρέφονται, αλλά βλέπουμε καθημερινά τις ενέργειες των συντρόφων μας, επομένως, οι ειδικές πολεμικές μέθοδοι του εχθρού πέφτουν στο τέλος. Ο εχθρός βρίσκεται σε στενοχώρια σε πολλές περιοχές. Το κέντρο του πολέμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ζαπ, αλλά ο αγώνας γίνεται και στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν».

 

2023-09-17T15:12:12+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top