Ένα Bayraktar TB2 συνετρίβη στην περιοχή Καντίλ στο νότιο Κουρδιστάν. Τα συντρίμμια του τουρκικού μαχητικού drone κατασχέθηκαν από τους αντάρτες.

Ένα ένοπλο drone τύπου Bayraktar TB2 συνετρίβη στην περιοχή Καντίλ στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Σύμφωνα με αντάρτες στην περιοχή, το τουρκικό μαχητικό drone έχασε τον έλεγχο το βράδυ της 14ης Ιουνίου και προσέκρουσε στο έδαφος στην περιοχή Girê Savaş. Τα συντρίμμια τα περισυνέλεξαν οι αντάρτες. Ένα από τα μέρη του drone έχει την επιγραφή T175 πάνω του.

Σε βίντεο που εξασφάλισε το ANF, φαίνεται ένας αντάρτικος μαχητής που δείχνει τα μέρη του κατεστραμμένου drone. Το μαχητικό λέει ότι υπάρχουν πάντα drones στον εναέριο χώρο πάνω από την περιοχή, αλλά τώρα υπάρχει ένα λιγότερο.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 παράγονται από την εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, Selçuk Bayraktar, τον όμιλο Baykar, και πωλούνται στο τουρκικό κράτος έναντι τιμής μονάδας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Το υπερσύγχρονο όπλο προστέθηκε στο οπλοστάσιο του τουρκικού στρατού το 2014. Σε μια προπαγανδιστική εκστρατεία, ένα drone «υπογράφηκε με το χέρι» από τον ίδιο τον Ερντογάν. Το drone ήταν η αιτία της εθνικιστικής προπαγάνδας, καθώς το καθεστώς προπαγάνδιζε ότι ήταν όπλο «εθνικής παραγωγής». Ωστόσο, μεγάλα τμήματα των δήθεν εγχώριων drones προέρχονται από το εξωτερικό, ειδικά από τη Γερμανία.

 

2023-06-20T21:40:16+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top