Οι SDF υποσχέθηκαν να καταδιώξουν τους τρομοκράτες του ISIS σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας για να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

 

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Επιχείρησης Ενίσχυση Ασφαλείας στο Ντέιρ εζ-Ζορ, οι Αντιτρομοκρατικές Μονάδες των SDF (YAT), με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού και με ενεργό συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (CTG) στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, διεξήγαγαν χθες , 8 Σεπτεμβρίου, επιχείρηση ασφαλείας στην πόλη Ράκα.

«Υποστηριζόμενες από αεροπορική επιτήρηση από τις Δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού, οι δυνάμεις μας συνέλαβαν επιτυχώς έναν από τους ανώτερους τρομοκράτες του ISIS, τον Abdulgafoue Taber al-Diab, γνωστό και ως Abu Amir, τον επικεφαλής (εμίρ) του λεγόμενου Tribs Divan και τον διευθυντή του Ισλαμικού Τράπεζα ISIS. Ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών πυρήνων του ISIS και των τρομοκρατικών ενεργειών τους στην περιοχή, προμηθεύοντάς τους με όπλα», ανέφερε το Κέντρο ΜΜΕ των SDF σε δήλωση την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν διάφορα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός, μεταξύ των οποίων:

-Τυφέκι AK-47 /1/

-Περιοδικά AK-47 /5/

-Smartphones /8/

-Δρομολογητής Wi-Fi /3/

-Κάρτες μνήμης /6/

Οι SDF υποσχέθηκαν ότι: «Οι αφοσιωμένες δυνάμεις μας, σε στενή συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό, θα καταδιώξουν επίμονα τους τρομοκράτες του ISIS σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας για να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα».

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

2023-09-08T19:09:13+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top