Αναφέρθηκε ότι άμαχοι στοχοποιήθηκαν άμεσα και 4 παιδιά δολοφονήθηκαν σε χερσαία επίθεση που εξαπέλυσαν συμμορίες που συνδέονται με το τουρκικό κράτος σε χωριά στη Μανμπίτζ.

 

Συμμορίες που συνδέονται με την Άγκυρα πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις σε πολλά χωριά στα βόρεια και δυτικά της Manbij νωρίς το πρωί της Παρασκευής, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij απάντησε αμέσως στις επιθέσεις σε όλα τα σημεία και άρχισαν συγκρούσεις.

Αναφέρθηκε ότι 4 παιδιά σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση στο χωριό Mihsenli, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Manbij.

Μιλώντας στο πρακτορείο ANHA, ο εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Manbij, Şervan Derwîş, είπε ότι οι επιθέσεις εναντίον του χωριού Ewn Dadat, βόρεια της Manbij, απωθήθηκαν.

Ο Derwîş είπε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα χωριά Muhsenlî, Ereb Hesenû, Um Cilûd, Seyade και Dendeniyê, στα βορειοανατολικά της πόλης.

Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ συνεχιζόταν η επιχείρηση που ξεκίνησαν οι SDF κατά των συμμοριών του ISIS και των εμπόρων ναρκωτικών στο Deir ez-Zor.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ομάδες που επιτέθηκαν στις δυνάμεις των SDF στο Deir ez-Zor έλαβαν άμεσες οδηγίες από περιοχές που κατείχε το τουρκικό κράτος, όπως η Serêkaniyê, η Jerablus, η Bab, η Girê Sipî.

2023-09-01T20:12:48+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top