Το Συνδικάτο Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν ανακοίνωσε ότι 128 δημοσιογράφοι και οργανισμοί Τύπου υπέστησαν παραβιάσεις δικαιωμάτων το 2023.

Σε μια δήλωση Τύπου στα γραφεία του στην Ερμπίλ (Ερμπίλ), το Συνδικάτο Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν ανακοίνωσε την ετήσια έκθεσή του για τις παραβιάσεις κατά δημοσιογράφων στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ (KRI).

Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία διάβασε ο Nezaket Hussein, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Δημοσιογράφων του Συνδικάτου Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν, καταγράφηκαν 62 παραβιάσεις δικαιωμάτων σε βάρος 128 δημοσιογράφων και οργανισμών τύπου τον τελευταίο χρόνο. Ο Νεζακέτ Χουσεΐν σημείωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία απέδειξαν ότι οι παραβιάσεις εναντίον δημοσιογράφων συνεχίζονται.

Ο Νεζακέτ Χουσεΐν δήλωσε ότι από τις 128 παραβιάσεις που καταγράφηκαν κατά δημοσιογράφων και οργανισμών μέσων ενημέρωσης το 2023, οι 14 αφορούσαν κράτηση και σύλληψη δημοσιογράφων και 25 αφορούσαν αποκλεισμό και διακρίσεις. Καταγράφηκαν επίσης 11 περιπτώσεις επιθέσεων και εξύβρισης σε βάρος δημοσιογράφων και 3 περιπτώσεις απειλών.

Επιπλέον, η έκθεση ενημέρωσε για 6 περιπτώσεις κατάσχεσης και παράνομης κράτησης εξοπλισμού, 2 περιπτώσεις βίας κατά δημοσιογράφων και 1 επιδρομή σε οργανισμό μέσων ενημέρωσης πέρυσι.

2024-01-23T02:30:19+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top