Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν μια σειρά από αντίποινα ως απάντηση στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και σκότωσαν 20 εισβολείς.

«Ως αμυντική δύναμη του λαού μας, δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι σε επιθέσεις και πραγματοποιούμε ενέργειες εκδίκησης», ανέφεραν οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) σε γραπτή δήλωση παρέχοντας λεπτομέρειες για τις τελευταίες ενέργειές τους κατά της κατοχής. δυνάμεις.

Η ανακοίνωση του HRE την Πέμπτη ανέφερε: «Το κατοχικό τουρκικό κράτος και οι τζιχαντιστικές συμμορίες DAESH (ISIS) ασκούν πολιτική γενοκτονίας και σφαγής κατά του λαού μας από τότε που κατέλαβαν το Αφρίν. Οι δυνάμεις κατοχής έχουν εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους μας και επιτίθεται συνεχώς στο λαό μας. Ο εχθρός σφαγιάζει χιλιάδες καθημερινά, επιτίθεται και προσβάλλει τις ιερές μας αξίες. Οι κατακτητές και οι συμμορίες τους ασκούν πολιτική γενοκτονίας κατά των Κούρδων που ζουν στο Αφρίν και τα χωριά του, διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. απαγαγουν τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές, προσπαθώντας να φιμώσουν τους ανθρώπους μας σκορπώντας τον τρόμο και οδηγώντας τους σε φόβο και πανικό.Με όλες αυτές τις πρακτικές, οι κατακτητές έκοψαν ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών, που είναι η πηγή βιοπορισμού του λαού μας.

Οι κατακτητές δεν επιτίθενται μόνο στο Αφρίν, αλλά και στον λαό μας που εφυγε από το Αφρίν. Μαζί με τις επιθέσεις των συμμοριών τζιχαντιστών, ο λαός μας που πηγε στο  Χαλέπι και τη Σεχμπά βομβαρδίζεται επίσης από πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη. Εκατοντάδες άνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.

Οι εχθρικές επιθέσεις στους χώρους διαβίωσης του λαού μας έχουν αυξηθεί πρόσφατα. Δεκάδες άνθρωποι μας, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες, έχουν έχουν γίνει μάρτυρες, κυρίως ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών.

Καμία δύναμη δεν μιλάει ενάντια σε αυτές τις σφαγές και τις επιθέσεις των εισβολέων που γίνονται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Εμείς ως αμυντική δύναμη του λαού μας δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στις επιθέσεις, πραγματοποιούμε εκδικητικές ενέργειες. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων, οι μαχητές μας πραγματοποίησαν μια ολοκληρωμένη δράση κατά της βάσης του στρατού κατοχής στο χωριό Basilê της συνοικίας Sherawa στις 30 Ιανουαρίου. Οι φίλοι μας προχώρησαν στον εχθρό με μεγάλη αποφασιστικότητα και κατάφεραν βαριά πλήγματα στις εχθρικές δυνάμεις».

Το HRE έδωσε τις ακόλουθες λεπτομέρειες για τη δράση: «Σκοτώθηκαν 12 Τούρκοι στρατιώτες κατοχής και 8 μέλη συμμοριών, ενώ τραυματίστηκαν 8 στρατιώτες και 17 μέλη συμμοριών. Επιπλέον, καταστράφηκαν 1 πολυβόλο DShK, 1 θέση βαρέων όπλων, 2 κάμερες παρακολούθησης και 18 χαρακώματα. .

5 σύντροφοί μας που προχώρησαν άφοβα εναντίον του εχθρού και πολέμησαν ηρωικά έπεσαν μάρτυρες. Οι ταυτότητες των μαρτυρικών συντρόφων μας θα κοινοποιηθούν αργότερα».

2024-02-02T03:25:37+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top