Ως αποτέλεσμα του τουρκικού βομβαρδισμού του κεντρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ain Issa, 7 σταθμοί ύδρευσης έμειναν εκτός λειτουργίας. Επιπλέον, 19 χιλιάδες άνθρωποι σε 275 χωριά και στο κέντρο της περιφέρειας δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Έχοντας υποστεί βαριά ήττα κατά των ανταρτικών δυνάμεων στις Αμυντικές Ζώνες Medya στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ, το τουρκικό κράτος ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας βάναυση εκστρατεία στις 12 Ιανουαρίου, με στόχο στρατηγικά ιδρύματα, σταθμούς ύδρευσης, σιλό σιταριού, εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού, κοιτάσματα πετρελαίου. και μη στρατιωτικές υποδομές στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Το κατοχικό τουρκικό κράτος, που αναγκάζει τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν και να αλλάξουν τη δημογραφική δομή της περιοχής, συνεχίζει τις γενοκτονικές επιθέσεις του. Στο πλαίσιο αυτό, χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς νερό ως αποτέλεσμα στοχευμένων επιθέσεων στα κύρια ιδρύματα στην περιοχή Αΐν Ίσσα. Μετά το κύμα των επιθέσεων, οι σταθμοί πόσιμου νερού Hîşe, Abû Sosê, Eyn Îsa, Zahîre Muxelet και Bexdik βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Αυτοί οι σταθμοί νερού συνδέονται με τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ain Issa, ο οποίος ήταν μεταξύ των στόχων των τουρκικών επιθέσεων. Στον απόηχο των βίαιων επιθέσεων, οι σταθμοί ύδρευσης κατέληξαν εκτός λειτουργίας και χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς νερό.

Μιλώντας στο ANHA, ο Sena El Elî, Συμπρόεδρος της Διεύθυνσης Υδάτων Ain Issa, επεσήμανε ότι οι τουρμπίνες έμειναν εκτός λειτουργίας ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του κεντρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή. Δήλωσε ότι 19 χιλιάδες άνθρωποι που ζουν σε 275 χωριά και το κέντρο της περιφέρειας δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Ο Sena El Elî είπε ότι οι πολίτες προμηθεύονται νερό από υπόγεια πηγάδια,  και κανάλια.

Ο Sena El Elî πρόσθεσε ότι ο κεντρικός σταθμός παραγωγής ενέργειας πρέπει να επισκευαστεί προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή νερού στην περιοχή.

2024-01-30T03:11:38+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top