12 δολοφονίες και 173 απαγωγές καταγράφηκαν στο τουρκοκρατούμενο Αφρίν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Από την κατοχή τον Μάρτιο του 2018 από το τουρκικό κράτος, ένα καθεστώς τρόμου κυβερνά το κατεστραμμένο  Αφρίν στη βόρεια Συρία. Ισλαμιστικές ομάδες μισθοφόρων και τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αναπτυχθεί από την Άγκυρα για τη συστηματική αναδιάρθρωση του πληθυσμού. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το μερίδιο των Κούρδων του πληθυσμού έχει μειωθεί  πάνω από το ενενήντα τοις εκατό, πριν από την κατοχή  μεταξύ 15 και 22 τοις εκατό. Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν (Rêxistina Mafên Mirovan li Efrin-Sûriye) προσπαθεί να τεκμηριώσει τις καταχρήσεις που διέπραξαν οι δυνάμεις κατοχής και δημοσίευσε σήμερα την έκθεσή της για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την έκθεση, δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αφρίν τους τελευταίους έξι μήνες από πυρά πυροβολικού, επιθέσεις με drone ή πυροβολισμούς από τις δυνάμεις κατοχής. Ένα ιδιαίτερα φρικτό έγκλημα σημειώθηκε στο jindires στις 20 Μαρτίου, όταν τέσσερα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν. Τα θύματα, ηλικίας μεταξύ 18 και 43 ετών, πυροβολήθηκαν από την φιλοτουρκική μισθοφορική δύναμη Ahrar al-Sharqiya καθώς άναβαν φωτιά μπροστά από το σπίτι τους για να γιορτάσουν το φεστιβάλ Νεβρόζ για το κουρδικό νέο έτος.

Την ίδια περίοδο έγιναν 173 απαγωγές για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα. Αυτή η απάνθρωπη πρακτική έχει γίνει μοντέλο χρηματοδότησης για τις ομάδες μισθοφόρων στο Αφρίν. Οι απαχθέντες κρατούνται σε φυλακές βασανιστηρίων, πολλές από τις οποίες διευθύνονται από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT. Ο τελευταίος χρησιμοποιεί όλα τα δυνατά μέσα για να εκβιάσει πληροφορίες από τους κρατούμενους. Υπάρχουν επανειλημμένες αναφορές ανθρώπων που πέθαναν κάτω από βασανιστήρια.

Εκτός από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φύση και η γεωργία στο Αφρίν δέχθηκαν επίσης επιθέσεις. Μισθοφόροι ομάδες και «οργανώσεις βοήθειας» με δεσμούς με το τουρκικό κράτος κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις δασικής και γεωργικής γης για να ανοίξουν χώρο για την εγκατάσταση φιλότουρκων εποίκων. Σύμφωνα με την έκθεση, κόπηκαν 15.500 δέντρα, μεταξύ των οποίων ελιές, καρυδιές και αμυγδαλιές, καθώς και πολλές δασικές εκτάσεις. Επιπλέον, κάηκαν περισσότερα από 70 στρέμματα χωράφια με σιτάρι και κριθάρι. Διάφοροι οργανισμοί από την Παλαιστίνη, το Κατάρ και την Τουρκία συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα εποικισμού.

2023-07-04T15:32:00+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top